Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

NOI CONFIRMĂRI DE CORONAVIRUS LA OJASCA. Câte cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2? Direcția de Sănătate Publică a declarat focar

Au venit primele rezultate la probele prelevate zilele trecute în rândul angajaților și bolnavilor internați la secția Ojasca, din cadrul Spitalului de Psihiatrie Săpoca, iar veștile nu sunt deloc bune. Testele au arătat că alte patru persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2.

După ce două paciente internate la secția Ojasca au fost confirmate cu COVID-19, Direcția de Sănătate Publică a demarat ancheta epidemiologică mergând pe ideea că sursa infectărilor sunt cadrele medicale. Fapt care a fost dovedit și de rezultatele testelor. Patru cadrele medicale din secția Ojasca au ieșit pozitive la COVID-19. Este vorba despre 2 asistente, 1 infirmieră și un îngrijitor.

Până acum au fost lucrate doar 32 de probe, iar alte zeci mai sunt în așteptare, ceea ce înseamnă că ar putea urma și alte diagnosticări. Mai sunt în așteptare 44 de probe, dintre care 42 la Ojasca și 2 la Săpoca.

Până acum sunt confirmate șase persoane de la Ojasca și o bolnavă de la Săpoca, ceea ce înseamnă că Direcția de Sănătate Publică poate declara cel de –al 12- lea focar de coronavirus din județ, respective la secția Ojasca.

Primele paciente diagnosticate cu COVID-19 sunt internate la Spitalul Suport din Rm-Sărat , respectiv Spitalul Județean Buzău. Mai multe detalii aici.