Actualitate Agricultura acum

Oferta de răsaduri pentru câmp a Stațiunii Legumicole Buzău. Prețurile au crescut

Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău a publicat oferta de răsaduri pentru câmp, iar startul vânzărilor va fi dat la începutul lunii mai. Astfel, cei care vor să cultive în grădină legume românești, din semințe certificate, pot alege din gama variată de răsaduri pregătite de cercetătorii buzoieni. Anul acesta, prețurile unui răsad sunt ușor mai mari decât cele de anul trecut.

Cea mai bogată ofertă de răsaduri pentru câmp o întâlnim la cultura de tomate, unde cumpătătorii pot alege din nu mai puțin de 15 soiuri și hibrizi. De exemplu, un fir din hibridul Siriana F1 costă 1,5 lei. La fel este prețul și pentru un fir din soiul Buzău 1600 . Tot cu 1,5 lei bucata se vând și răsadurile din soiurile de tomate de tip cireașă, însă sunt roșii și la un leu firul. Este vorba despre soiurile Buzău 47, cele care au un fruct de 120 de grame și Buzău 22, un soi a cărui fructe vor cântări până la 200 de grame.  Anul trecut prețurile la răsadurile de roșii erau cuprinse între 0,80 de lei și 1 leu.

Pentru ardei gras, legumicultorii pot opta între soiurile Buzău 10 ( 1 leu firul) sau Arum (1 leu firul). De asemenea, cei interesați găsesc și doua soiuri de ardei iute, tot la 1 leu răsadul.

Din oferta Stațiunii Legumicole nu lipsesc nici castraveții. Cercetătorii au pregătit 6 soiuri, cu prețuri de la 1,5 lei la 2 lei firul. Printre soiuri se regăsește și castravetele amar dar și castravetele cu țepi.

Soiurile renumite de varză de toamnă se vând anul acesta 0,5 lei/cub. Este vorba despre varza Buzoiană și varza de Buzău.

Anul acesta, cercetătorii au pregătit, de asemenea, și răsaduri din plante aromatice, medicinale și flori. Prețurile pornesc de la 0,80 de lei și ajung până la 5 lei, cele mai scumpe fiind răsadurile de leuștean, pătrunjel și stevia.