Actualitate

Tratamente la prețuri reduse pentru pensionari și asigurați. 563 de lei, cel mai mic tarif

Primele bilete de tratament repartizate prin Casa Națională de Pensii au ajuns și la Buzău, iar oferta este una destul de generoasă. Aproape 1.700 de locuri sunt disponibile pentru buzoienii care vor să beneficieze de proceduri, la prețuri reduse, în stațiunile balneoclimaterice. Deocamdată, pot pleca la tratament persoanele care suferă de boli cardio-vasculare, digestive și reumatismale, urmând ca, în săptămânile următoare, să fie disponibile și biletele pentru ale afecțiuni.

Cea mai bogată oferă este pentru buzoienii care suferă de afecțiuni reumatismale. Aceștia au la dispoziție nu mai puțin de 1558 de bilete, în stațiunile Amara, Sărata Monteoru, Lacu Sărat și Pucioasa.

În ceea ce privește oferta biletelor pentru afecțiunile cardio-vascular, deocamdată, Casa Județeană de Pensii Buzău are disponibile doar 110 locuri la Covasna și Buziaș.

Pentru persoanele cu afecțiuni digestive sunt pregătite 24 de bilete la Olănești.

Sejurul are 16 zile din care 12 de tratament pentru care beneficiarii pot plăti chiar și cu 50% mai puțin decât ar fi costat biletul dacă nu ar fi fost achiziționat prin Casa Județeană de Pensii.

Spre exemplu, un pensionar va plăti echivalentul a minimum 50% din cuantumul pensiei încasate cu o luna înainte de perioada aferenta rezervării biletelor, indiferent de prețul sejurului. Adică dacă beneficiarul are o pensie minimă de 1125 de lei va plăti aproape 563 de lei pentru un sejur la Sărata Monteoru care, în mod normal, costă 2.652 de lei.

Șansa la tratamente reduse o au și asigurații. Astfel, dacă aceștia au un salariul brut mai mic sau egal cu câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor, respectiv 6789 lei, vor plăti 50% din valoarea biletului. Spre exemplu, asigurații care au salariul minim pe economie, respectiv 3000 de lei brut, vor plăti 1326 de lei pentru sejurul de 16 zile la Sărata Monteoru.

Cei cu salariul brut mai mare, achita prețul biletului integral.

Pentru toate categoriile de beneficiari, dacă valoarea contribuției individuale depășește prețul integral al biletului, se achita valoarea acestuia.