Actualitate

Opt tineri prinși cu droguri într-o singură lună. În ce locuri consumau substanțele interzise

Sezonul estival a debutat în forță pentru jandarmii buzoieni. Doar în prima lună de vară, oamenii legii au avut de înfruntat numeroase situații critice ivite atât în zonele turistice, unde au ajuns în ultimele săptămâni mii de persoane, cât și în municipiul reședință de județ, unde au fost organizate mai multe evenimente care au adunat în același loc mii de oameni. În total, potrivit bilanțului prezentat de IJJ Buzău, ”peste 100 de jandarmi au fost angrenați zilnic în misiuni, alături de celelalte structuri ale M.A.I., pentru a asigura climatul de ordine publică și intervențiile pe timpul desfășurării adunărilor publice, manifestărilor cultural artistice sau competițiilor sportive desfășurate în județul Buzău”.

Misiunea jandarmilor buzoieni nu a fost deloc ușoară, iar dovadă stau numeroasele nereguli scoase la suprafață de oamenii legii. Potrivit IJJ Buzău, doar în ultima lună au fost depistate opt pesoane care aveau asupra lor substanțe interzice. Este vorba despre tineri care au fost identificați atât în municipiul Buzău, cât și în stațiunea Sărata Monteoru dar și în timpul unor manifestări cultural-artistice desfășurate în aceatsă perioadă.

”Atât în acțiuni proprii, cât și în cooperare cu lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, în luna Iunie jandarmii buzoieni au întocmit acte de depistare în contextul săvârșirii unui număr de opt fapte de natură penală săvârșite de opt autori cu vârsta cuprinsă între 21 si 33 de ani, constând în “deținerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept”, fiind ridicate în vederea cercetărilor 35,43 grame materie vegetală și șapte pastile, despre care există suspiciunea rezonabilă că au efect psihoactiv”, se arată în comunicatul IJJ Buzău.

O altă problemă care persistă și care dă bătaie de cap atât turiștilor cât și jandarmilor solicitați să intervină este prezența animalelor sălbatice în zonele turistice.

” Prin posturile de jandarmi montane Nehoiu și Berca, respectiv postul de jandarmi din stațiunea balneară Sărată Monteoru, s-a acționat în permanență pentru siguranța turiștilor care au vizitat județul Buzău, jandarmii montani asigurând cu operativitate atât acțiunile pentru căutarea și salvarea a două persoane rătăcite, cât și intervențiile în situația semnalării prezenței unor animale sălbatice în mediul intravilan, fiind de remarcat că pe parcursul lunii Iunie au fost executate 15 astfel de intervenții, din care nouă ca urmare a semnalării prezenței unor urși”, se arată în comunicatul IJJ Buzău.

De asemenea, o atenție deosebită a fost acordată misiunilor de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestărilor cultural artistice, unde s-au înregistrat mari aglomerări de persoane.

”Pe parcursul celor 42 misiuni de acest gen, efectivele de jandarmi au acționat preponderent cu caracter preventiv, asigurând permanent o prezență activă în mijlocul participanților la evenimentele organizate, iar atunci când situația a impus-o s-a intervenit prompt, context în care au fost constatate 14 fapte de natură contravențională, fiind aplicate amenzi în valoare de 6000 lei”, informează IJJ Buzău.

În cadrul misiunilor de menținere a ordinii publice, atât în patrule independente cât și în cooperare cu polițiști, au fost constatate 7 infracțiuni în sistem integrat, respectiv 181 de fapte de natură contravențională, fiind aplicate amenzi în valoare de 38150 lei.