Actualitate

Oră de Educație Rutieră, la clasa pregătitoare. Prin joc, zeci de copii au învățat să fie responsabili pe stradă (FOTO)

Atenția și respectarea tuturor regulilor de circulație previn incidentele neplăcute în trafic. Așa că, de la cele mai fragede vârste, copiii trebuie învățați să respecte regulile. Tocmai de aceea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au mers marți în fața prichindeilor de la Școala Gimnazială „George Emil Palade”.

Prin diverse metode adecvate vârstei școlarilor, polițiștii le-au explicat celor mici când și cum trebuie să traverseze strada, cum să se comporte atunci când merg pe trotuar, dar și alte lucruri utile.

„Poliţiştii au urmărit ca școlarii să învețe principalele reguli și semne de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, dar şi să identifice riscurile din vecinătatea traficului rutier. Cei mici au aflat despre regulile de traversare, lucrurile care nu se fac în preajma drumurilor publice, care e rolul polițiștilor rutieri și dirijării circulației. De asemenea, activitatea a avut rolul de a dezvolta un comportament responsabil prin joc, si totodată de a dezvolta abilitățile personale prin care copiii să poată identifica și reacționa la o situație cu risc victimal”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

La ora de educație rutieră au participat, pe lângă polițiști, 22 de copii și un cadru didactic.