Actualitate SĂNĂTATE

(UPDATE) Prima adolescentă venită în stare gravă la UPU din cauza infecției cu SARS-CoV-2! Starea fetei se deteriorează de la o oră la alta. Se încearcă transferul la București

Update: Reprezentanții Spitalului Județean au reușit, miercuri după amiază, să găsească un loc într-un spital din Capitală pentru transferul minorei de 14 ani, din Buzău, în stare gravă din cauza coronavirusului. Adolescenta va fi transferată la Spitalul Gomoiu, din București, împreună cu mama sa, și ea infectată cu SARS CoV-2.

Știrea inițială: Primul caz al unui adolescent în stare gravă din cauza infecției cu SARS-CoV-2, la Buzău. O tânără de 14 ani, din municipiu, infectată cu coronavirus, este internată în stare gravă la Spitalul Județean. Starea ei de sănătate se deterioreză de la o oră la alta, iar medicii încearcă să obțină transferul fetei la București.

Adolescenta a ajuns la spital marți seară, împreună cu mama sa. Avea simptome clare de infecție cu coronavirus: febră, durere în gât, oboseală. Însă, testul rapid pe care îl făcuse acasă era negativ. Așa că la spital i-a fost efectuat un test PCR care a confirmat că buzoianca are COVID. Când a fost evaluată, medicii au constatat că fata de 14 ani  are o afectare pulmonară de 35 %. A fost internată iar pe parcurs starea sa a început să se deterioreze. Saturația i-a scăzut și respira cu greutate, așa că a avut nevoie de mască de oxigen.

Medicii de la Spitalul Județean au încercat pe tot parcursul zilei să găsească un loc pentru tânără într-un spital din Capitală, însă fără succes până la ora postării acestei știri.

“La acest moment avem o fetiță de 14 ani cu afecțiuni pulmonare de 35%, dispneică, a cărei stare nu e foarte bună. N-am decis să plece la Rm. Sărat tocmai pentru că acolo nu au gardă continuă pentru copii iar evoluția minorei poate fi defavorabilă. Încercăm să facem transferul la Grigore Alexandrescu, în Capitală. S-a solicitat și așteptăm răspunsul. S-a dovedit că atât ea, cât și mama ei sunt pozitive”, a declarat pentru șansanews.ro managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian.   

Fata de 14 ani nu este vaccinată. Ea este supraponderală, ceea ce ar putea influența modul în care evoluează boala, astfel că medicii se luptă să o transfere în Capitală.

Managerul Sp. Jud Buzău, Claudiu Damian

Și marți, la Spitalul Județean Buzău a ajuns un bebeluș de 6 luni, infectat cu coronavirus, în stare gravă. Sugarul a fost transferat, cu elicopterul, la București.