Actualitate

Oraș predat! Cum arată un șantier în centrul Buzăului

Că Buzăul a devenit, de peste doi ani, orașul șantierelor a înțeles deja orice buzoian. Acest lucru a venit la pachet cu disconfortul temporar, zgomotul și ambuteiajele devenite obișnuință. Și la acestea buzoienii s-au adaptat înțelegând că până la binele promis, trebuie asumate și aceste lucruri.

Ce nu mai e de înțeles este modul neglijent în care sunt abandonate unele zone de intervenție. Așa cum se vede și în aceste fotografii, realizate pe strada Clemenței, muncitorii au intervenit la rețeaua de apă. Lucrarea, finalizată sau nu, a lăsat în urmă ditamai groapa, semnalizată și încercuită cu panouri de protecție. Ca și când n-ar fi în centrul orașului, într-o zonă tranzitată de sute de mașini, inclusiv cele ale Poliției, perimetrul în care s-au făcut săpături arată așa cum se vede în fotografii.

Că niște muncitori nu și-au mai adus aminte să mai treacă pe acolo, să se asigure că șantierul nu s-a transformat într-o capcană, nu mai miră pe nimeni. Ce e de neînțeles este unde sunt cei care ar trebui să sancționeze aceste atitudini.

Buzăul predat iresponsabilității, indolenței și neglijenței are câteva explicații care trebuie căutate la Poliția Locală, IPJ Buzău-Serviciul Poliției Rutiere și, nu în ultimul rând, Inspectoratul de Stat în Construcții.  Oare șefii acestor instituții iau metroul?