Actualitate

ORAȘUL BUZĂU, PE PUNCTUL DE A IEȘI DIN SCENARIUL ROȘU. Astăzi se decide totul

FOTO ARHIVA

Municipiul Buzău, la un pas de a ieși din scenariul roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește miercuri, 30 decembrie, și ia în discuție ridicarea scenariului roșu în care s-a aflat Buzăul în ultimele săptămâni, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus.

Cum rata de îmbolnăvire a scăzut la nivelul orasului Buzău sub 3 la mia de locuitori, autoritățile vor lua în discuție trecerea municipiului reședință de județ in scenariul galben.

”Astăzi expiră cele 14 zile de restricții impuse la nivelul municipiului Buzău, ca urmare a creșterii pragului de peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Urmează ca în decursul zilei de astăzi, CJSU să emită o nouă hotărâre conform ratei de incidență cuprinsă între pragul de 1,5 și maximul de 3 la mia de locuitori, așa cum înregistrează municipiul Buzău în cursul zilei de astăzi.”

Odată ridicat scenariul roșu, parte din restricțiile impuse în municipiul Buzău, în ultimele săptămâni, vor fi ridicate.

” Măsurile vor fi ceva mai relaxate. Se vor putea deschide cinematografele, cafenelele și restaurantele, la interior, dar la o capacitate de 30 la sută, se vor putea deschide agențiile loto și jocurile de noroc„ a mai declarat reprezentantul Prefecturii Buzău.

Municipiul Buzău este din 6 noiembrie 2020 în scenariul roșu. De atunci, regulile împotriva răspândirii noului coronavirus au fost mult mai dure, iar printre cei mai afectaţi au fost patronii restaurantelor şi cafenelor. Activitatea acestora a fost suspendată. Închise au fost şi cinematografele şi teatrele. Nu a fost permisă nici organizarea de spectacole sau concerte. De asemenea, a fost interzisă activitatea în sălile de jocuri de noroc.

Atenție, însă! Și în scenariul galben, vor fi restricții. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă doar în limita a 30% din capacitatea maximă. De asemenea, la o masă nu este permisă aşezarea unui grup mai mare de şase persoane.

Pe de altă parte, vor fi valabile în continuare restricţiile impuse la nivel naţional: nu va fi permisă organizarea de petreceri, iar programul localurilor se va încheia la ora 23.00. În plus, deplasările în intervalul orar 23.00-5.00 se vor face doar pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi doar pentru un motiv bine întemeiat.