Actualitate

ORAȘUL BUZĂU REINTRĂ ÎN SCENARIUL GALBEN. Ce se întâmplă de acum

Municipiul Buzău intră în scenariul galben după ce rata de infectare cu coronavirus a depășit pragul de 1.5, la nivelul populației. Mai exact, în orașul Buzău, în ultimele 14 zile, s-au înregistrat 211 confirmări cu SARS COV 2, ceea ce face ca municipiul să aibă o incidență de 1.62 la mia de locuitori.

Odată cu înregistrarea acestei valori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se va întruni pentru a lua noi măsuri de luptă împotriva noului coronavirus.

Astfel, timp de 14 zile, vor fi dispuse alte reguli după care vor funcționa localurile, dar și teatrele și cinematografele. Astfel, conform scenariului galben, restaurantele şi celelalte localuri de alimentaţie publică, teatrele, cinematografele şi sălile de spectacole, precum şi cazinourile şi sălile de jocuri de noroc mai pot funcţiona la interior, doar în limita a 30% din capacitate, după ce în în ultimele săptămâni  au putut primi clienţi şi spectatori pe 50% din capacitatea totală. De asemenea, rămân valabile restricţiile impuse la nivel naţional, cum ar fi închiderea magazinelor la ora 21,00, restricţii de circulaţie după ora 22,00, masca obligatorie în spaţiile deschise şi închise.

În ceea ce privește școlile, nu vor fi schimbări, acestea funcționând deja după scenariul galben, care se aplică în cazul unităților de învățământ atunci când incidența trece de unu la mia de locuitori.

În județul Buzău, două localități sunt, marți, în scenariul roșu: Amaru, unde e și cea mai mare rată de incidență  3.13 la mia de locuitori, și Bozioru, 3.09. 

În scenariul galben, cu o rată de incidență de peste 1.5 cazuri de COVID- 19 la mia de locuitori sunt Odăile, Măgura, Pănătău și municipiul Buzău.