Actualitate Șansa de Nehoiu Șansa de Pogoanele Șansa de Ramnicu Sărat

ORAȘUL FĂRĂ NICIUN CAZ ACTIV DE COVID-19! Harta infectărilor după alegerile locale

Finalul de săptămână va aduce, cel mai probabil, depășirea pragului de 3.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus în județul Buzău, în condițiile în care ultimele zile au adus creșteri importante la fiecare 24 de ore. Așa se face că, potrivit statisticilor oferite de autorități, 240 de persoane au contractat virusul SARS-CoV-2 după data de 27 septembrie, când au avut loc alegerile locale.

Mai exact, pe 28 septembrie, Buzăul avea 2.756 de persoane diagnosticate cu COVID-19, iar astăzi, adică la 12 zile de la organizarea alegerilor locale, cifra acestora a ajuns la 2.996.

Noile confirmări sunt răspândite pe aproape întreg teritoriul județului, doar un singur oraș din județ a reușit să se mențină fără nicio confirmare în ultimele două săptămâni. Mai exact este vorba despre orașul Pătârlagele unde în prezent nu este niciun caz activ. În schimb, orașele Nehoiu și Pogoanele, care, la fel, nu avea niciun caz activ în ziua alegerilor, acum au câte două cazuri active.

Cea mai mare creștere însă s-a înregistrat în municipiul Buzău, unde pe 28 septembrie erau 84 de cazuri active, iar astăzi, 9 octombrie, sunt 153, adică aproape s-a dublat numărul bolnavilor aflați în spitale sau care se tratează acasă..

Schimbări au fost înregistrate și în municipiul Râmnicu Sărat, însă de această dată este vorba despre o scădere a cazurilor active, Dacă pe 28 septembrie erau înregistrate de autorități 46 de cazuri active, astăzi sunt 26, ceea ce înseamnă o diminuare aproape la jumătate a cazurilor active..

Cazuri noi au fost înregistrate și în mediul rural, iar cele mai multe diagnosticări COVID-19 au fost raportate din localitățile care fac parte din zona rurală Buzău (30localități). Aici cazurile active au înregistrat un plus de 29 de îmbolnăviri, iar cele mai multe au venit din comuna Vernești, de altfel singura localitate care a depășit indicele de infectare de 1,5 la mia de locuitori. Concret aici pe 28 septembrie erau raportate 6 cazuri active, iar astăzi sunt 12.

Și localitățile rurale din apropierea municipiului Râmnicu Sărat au înregistrat cazuri noi astfel că în prezent în zona rurală Râmnicu Sărat sunt înregistrate 7 cazuri active față de 3 câte erau în urmă cu 12 zile.

Zona Rurală Smeeni  are un plus de 3 cazuri, ajungând la 5 cazuri active, în timp ce zona rurală Vintilă Vodă are un plus de 6 cazuri noi, înregistrând în prezent 7 cazuri active. Surprize negative au venit și în localitățile rurale arondate municipiului Nehoiu. Mai exact, aici comuna Siriu a înregistrat două cazuri deși nu avea niciun caz de boală în ultimele 14 zile. Dublarea cazurilor active a fost raportată și în zona rurală Pătârlagele unde numărul îmbolnăvirilor a crescut de la 6 la 12. O creștere de 4 noi cazuri noi a fost înregistrată și în zona rurală Pârscov care a ajuns astăzi la 12 cazuri active. Singura scădere din mediul rural a fost raportată în zona rurală Pogoanele unde cazurile active au ajuns la 5, față de 7 câte erau raportate pe 28 septembrie.