Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

RAPORTUL DSP: 28 CAZURI NOI DE CORONAVIRUS. Încă o clasă de la Școala 1 își suspendă cursurile

Trei clase de la Școala nr. 1 din municipiul Buzău și-au suspendat cursurile în doar 3 zile, în urma confirmării unor cazuri de coronavirus. Inițial, o profesoară care predă în unitatea de învățământ a fost depistată pozitiv. Vineri și fiica sa, elevă, a fost depistată pozitiv, fapt care a dus la suspendarea cursurilor la încă o clasă.

Vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință și a aprobat suspendarea cursurilor ,,față în față” la clasa a II – a C de la Școala 1. Până la data de 22 octombrie, inclusiv, clasa respectivă va desfășura cursuri online. Decizia vine după ce miercuri alte două clase au fost trecute în scenariul roșu, o clasă de a V-a și una de a VI-a.

Tot vineri, și secretara școlii din Săhăteni a fost diagnosticată cu COVID-19. Însă, în ultima perioadă secretara nu a fost la școală, nu a intrat în contact nici cu elevii, nici cu cadrele didactice, așa că nu se impune luarea niciunei măsuri la școala din Săhăteni.

În total, vineri, în județul Buzău sunt raportate 28 cazuri noi de coronavirus, fiind vorba despre persoane cu vârste între 1 an și 85 de ani. Buzăul a ajuns să numere, astfel, 2996 de bolnavi COVID-19.