Actualitate Reporter de strada

Ori locul de joacă, ori rampa de gunoi, tot una este!

Primăria municipiului Buzău continua investițiile în amenajarea de rampe de gunoi cu containere îngropate, soluție care asigură colectarea, în condiții mai salubre, a deșeurilor provenite din locuințele buzoienilor.

Una dintre zonele în care tocmai au fost instalate astfel de containere îngropate este cea a blocului ANL de pe Bulevardul 1 Decembrie. Din păcate, alegerea locului de amplasare a acestora este total nepotrivită. Pe lângă faptul că rampa de gunoi a sacrificat câteva locuri de parcare, într-o zonă unde deja există un deficit, aceasta se află și la câțiva pași de un loc de joacă.

Cât de inoportună este amplasarea acestora se vede și din imaginile surprinse de reporterul nostru, în care copiii au migrat dinspre locul de joacă spre rampa de gunoi. Oare Direcția de Sănătate Publică are un punct de vedere în legătură cu astfel de amenajări?

Planul de investiții al Primăriei Buzău în rampe de gunoi îngropate are alocată o sumă 4,73 de milioane de lei, bani pe care municipalitatea îi ia din credite bancare ce urmează a fi rambursate.