Actualitate SPORT

Ovidiu Ionescu, unul dintre cei mai buni sportivi ai Buzăului, despre condițiile în care se desfășoară Campionatul Mondial din Houston: ”Sunt la un alt nivel, sunt din altă dimensiune”. Ce spune buzoianul despre posibilitatea de a emigra în State

Unul dintre cei mai buni sportivi români ai momentului, Ovidiu Ionescu, reprezintă, în aceste zile,  România, la Campionatul Mondial din Houston, Statele Unite. Buzoianul dă piept cu granzii tenisului de masă mondial, alături de alți 7 sportivi români, cel mai bine cotați ai vremurilor.

Printre antrenamente și meciuri, Ovidiu Ionescu a acordat în exclusivitate un interviu pentru șansanews.ro. Sportivul a vorbit despre privilegiul de a participa la o competiție de o asemenea anvergură, dar si despre dorința de a cuceri medalii în numele României

sursa: Facebook Federatia Romana de Tenis de Masa

”Este unul dintre cele mai importante concursuri, după Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial este cel mai important concurs, unde participă cei mai buni sportivi din fiecare țară. E un privilegiu pentru mine să pot participa și încă o dată să-mi apăr medalia de argint obținută la precedenta ediție. Momentan am pierdut la individual, dar am ajuns în primii 16 la dublu și dublu mixt. Campionatul Mondial totdeauna mereu este special, mai ales că jucăm pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. Atmosfera este diferită față de Europa, față de Asia. Sunt plăcut surprins față de tot ce se întâmplă aici. Condițiile acestea nu sunt nicăieri în Europa. Sunt cu totul la un alt nivel. În orașe încă nu am apucat să mergem pentru că am fost tot timpul conectați la meciuri și am mers în sală, din sală în cameră, recuperare. Sperăm ca, până plecăm, să putem merge să vizităm orașul, să vizităm NASA, pentru că este la 25 de minute de noi și m-aș bucura dacă aș reuși să vizitez. Condițiile sunt mult peste ce oferă Europa. Sunt cu totul la un alt nivel, la altă dimensiune”, ne-a dezvăluit Ovidiu Ionescu.

Deși formația României dă piept cu cei mai buni sportivi ai lumii, cu tenismeni la care antrenamentele se desfășoară în cele mai bune condiții iar sportul beneficiază de o atenție deosebită și de o finanțare pe măsură, sportivii nostri luptă de la egal la egal și au câștigat deja meciuri importante în Statele Unite.

„Eu cred că am dovedit în ultimii ani că ne putem bate cu cele mai puternice națiuni din lume. Avem talent, avem calitate, avem în spate antrenori, avem instituții care ne susțin și care ne ajută constant. Nu pot să zic că ne lipsesc lucruri. Suntem pregătiți și, cum am spus, am dovedit în ultimii ani că ne putem bate de la egal cu țările cele mai puternice”, spune Ionescu.

sursa: Federatia Romana de Tenis de Masa

Deși nu a apucat să viziteze Houstonul de când a ajuns acolo pentru că nu a avut timp decât de meciuri și de antrenamente, buzoianul Ovidiu Ionescu a putut remarca faptul că americanii sunt mai relaxați în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Însă asta nu îi determină pe români să lase garda jos.

„Pot spune că nu prea se simte pandemia. Masca nu e obligatorie în această regiune. Bineînțeles că noi ne protejăm, dar am observat că americanii sunt un pic mai relaxați ca europenii. Mult mai relaxațim dacă pot spune. Condițiile sunt foarte bune. Hotelul este conectat cu sala. Nu trebuie să ieșim deloc. Hotelul este lângă pavilionul unde se desfășoară concursul. Totul este confortabil.”

Deși America e cum nu e alt loc în lume iar condițiile pentru sportivi sunt fabuloase, Ovidiu Ionescu spune că nu se vede trăind atât de departe de România.

”America este de vizitat, dar nu mă văd trăind aici. M-aș vedea trăind undeva în Europa, cu siguranță. Asia, America, îmi place să le vizitez, poate să stau câteva luni, dar nu să mă stabilesc.”

După Campionatul Mondial de Huston, pentru Ovidiu Ionescu urmează alte 3 meciuri importante și apoi vacanța de Crăciun , pe care o așteaptă atât de mult:

„Mai am de disputat 3 meciuri în luna decembrie în Campionatul Germaniei, după care vine o binevenită vacanță de Crăciun, apoi din ianuarie urmează din nou meciuri în Campionatul Germaniei, semifinala de cupă, unde am ajuns în premieră după mulți ani cu echipa de club. Următorul concurs cu echipa națională cred că va fi Campionatul Mondial pe echipe de anul viitor, dar momentan nu este o certitudine din cauza pandemiei.”