Actualitate

(P) 3 sfaturi pentru a profita la maximum de un Apple Watch

Iată o listă cu sfaturi și trucuri utile pe care nu trebuie să le ratați, pentru a profita la maximum de noul dvs. ceas, fie că sunteți nou în totalitate în lumea Apple Watch, fie că faceți upgrade de la o versiune anterioară.

1. Urmăriți-vă somnul

Dacă purtați Apple Watch la culcare, acesta va urmări timpul în care dormiți, oferindu-vă informații despre cât timp stați în pat, cât timp petreceți în acel timp dormind și ritmul cardiac.

Pentru ca Apple Watch-ul să vă monitorizeze automat somnul atunci când mergeți la culcare, trebuie să configurați Sleep Mode, lucru pe care îl puteți face în aplicația Health (Sănătate).

Cu Sleep Mode, le spuneți dispozitivelor dvs. la ce oră vreți să adormiți și la ce oră vreți să începeți să vă pregătiți de culcare. Modul Sleep Mode va reduce automat la tăcere notificările la ora de destindere, deși puteți personaliza cine vă poate contacta în Sleep Mode cu ajutorul interfeței Focus.

Când vă treziți dimineața, Apple vă va oferi un rezumat al notificărilor pe care le-ați primit în timp ce dormeați, vremea pentru ziua respectivă și multe altele.

Datele privind somnul care sunt colectate de Apple Watch pot fi vizualizate în aplicația Health (Sănătate), accesând fila Browse (Răsfoire) și selectând Sleep (Somn). Aceasta va oferi informații despre tendințele somnului, cum ar fi cât de bine ați dormit într-o noapte în comparație cu o altă noapte și cât de consistent este somnul dvs. de la o noapte la alta.

Purtarea ceasului Apple Watch la culcare are un beneficiu în plus față de urmărirea somnului – puteți fi trezit cu o alarmă haptică. Apple Watch vă va bate ușor pe încheietura mâinii până vă treziți, ceea ce este util dacă dormiți cu un partener și doriți să vă treziți în liniște.

2. Deblocați-vă iPhone-ul cu ceasul, atunci când purtați o mască

Dacă aveți atât un iPhone cu Face ID, cât și un ceas Apple Watch, puteți activa o funcție care vă va permite să vă deblocați telefonul în timp ce purtați o mască, folosind Apple Watch ca un strat suplimentar de autentificare.

Pentru a utiliza această funcție, trebuie să o activați în aplicația Setări, la rubrica Face ID & Passcode, instrucțiunile specifice fiind disponibile online.

Odată activată, după ce vă deblocați Apple Watch-ul cu un iPhone deblocat sau cu codul de acces la Apple Watch, Apple Watch va putea debloca iPhone-ul prin verificarea contactului cu pielea. Atunci când purtați o mască și glisați în sus pentru a vă debloca iPhone-ul folosind Face ID, acesta vă va citi fața și se va autentifica prin intermediul Apple Watch, deblocând cu succes dispozitivul.

Este o metodă mult mai rapidă decât cea prin care trebuie să introduceți un cod de acces ori de câte ori purtați o mască și, de asemenea, este sigură. Apple vă anunță de fiecare dată când ceasul dvs. deblochează iPhone-ul printr-o notificare pe încheietura mâinii, iar iPhone-ul și Apple Watch trebuie să se afle în imediata apropiere unul de celălalt pentru ca funcția să funcționeze.

Deblocarea iPhone cu un Apple Watch se bazează pe o funcție disponibilă de mult timp care permite activarea unui Mac cu un Apple Watch. Dacă nu ați activat această funcție, este foarte utilă. Trebuie doar să mergeți la Preferințe de sistem pe Mac, să selectați Securitate și confidențialitate și să activați Utilizați Apple Watch pentru a debloca aplicațiile și Mac-ul.

3. Cronometrați-vă spălatul pe mâini

Spălarea mâinilor pentru o perioadă de timp adecvată pentru a elimina virușii a fost importantă în criza globală de sănătate în curs de desfășurare, iar pentru a se asigura că oamenii se spală timp de 20 de secunde, Apple a adăugat un cronometru pentru spălarea mâinilor.

Cu această funcție, Apple Watch va detecta momentul în care vă spălați pe mâini pe baza mișcării și a sunetului apei curgătoare și va începe o numărătoare inversă de 20 de secunde, astfel încât să știți cât timp trebuie să continuați. Iată cum să o activați:

  • Deschideți aplicația Setări pe Apple Watch.
  • Trageți cu degetul în jos sau folosiți Coroana digitală pentru a derula până la Handwashing (Spălare mâini) și atingeți-o.
  • Activați Handwashing Timer (Cronometru pentru spălarea mâinilor).

 

Etichete