Actualitate

Au curs amenzile în urma unei razii printre taximetriștii din Buzău. Ce au descoperit polițiștii

În loc de clienți, taximetriștii din Buzău au fost vizitați de polițiști. Zeci de șoferi de taxi, prezenți pe străzile orașului, au fost trași pe dreapta de oamenii legii. Polițiștii au vrut să se asigure că șoferii respectă regulile în timpul curselor și că îi duc în siguranță pe clienți la destinație.

Însă, neregulile au curs gârlă. Aproape jumătate dintre taximetriștii verificați au fost amendați. Fie pentru că mergeau cu aparatele de taxat închise, fie pentru că nu acordau bonurile fiscale clienților, șoferii de taxi s-au ales cu amenzi usturătoare.

“Poliţiştii au urmărit verificarea modului în care sunt respectate prevederile O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice precum şi ale Legii nr.38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Au fost oprite pentru control 40 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, din care 19 conducătorilor de taximetre, în valoare de peste 2400 de lei și au fost reținute două atestate. Dintre acestea, 12 au vizat nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 21 pentru nerespectarea O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 4 alte abateri”, anunță IPJ Buzău.

Mai mult, un tânăr care transporta persoane deși nu avea autorizație, a fost amendat dar a rămas și fără dreptul de a mai circula cu mașina timp de jumătate de an.

“Față de un buzoian de 22 de ani, care efectua transport în regim taxi fără a deține autorizație, pe lângă sancțiunea contravențională s-a luat măsura suspendării exercitării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni.”