Actualitate

(P) 4 semne că ar trebui să înlocuiți cauciucurile mașinii

Pe măsură ce vine iarna, la fel și schimbările dramatice ale condițiilor meteorologice. De la ninsori torențiale la zile clare și însorite. Toate acestea cauzează uzura gravă a multor tipuri de mașini. Aceasta este o veste proastă pentru cauciucuri, care sunt supuse la tot felul de agresiuni, de la pietre libere, gropi și drumuri neasfaltate corespunzător.

Această sursă constantă de agresiuni vă va afecta cu siguranță cauciucurile, uzându-le și, în cele din urmă, oferindu-vă o aderență mult mai mică.

Pentru a vă asigura că observați că este timpul pentru o schimbare înainte de a vă pune pe dvs. și pe vehiculul dvs. la risc de accident, iată 4 semne de avertizare că ar trebuie să vă înlocuiți acele cauciucuri all season.

Adâncimea benzii de rulare

Unul dintre cele mai evidente semne că trebuie să vă înlocuiți cauciucurile este reducerea benzii de rulare. La fel cum vă simțiți puțin alunecos sub picioare când purtați niște adidași vechi, banda de rulare este indicatorul clar că acele cauciucuri nu mai sunt ceea ce au fost odată.

Este ceva care ni se spune tuturor în timpul procesului de învățare a condusului (dar uităm instantaneu) : toate vehiculele de pasageri ar trebui să aibă cel puțin 1,6 mm „pe o bandă continuă în centrul ¾ al benzii de rulare și în jurul întregii circumferințe.”

Evident, măsurarea acestui lucru este foarte dificilă, dar din fericire cauciucurile au un marker încorporat pentru a vă avertiza atunci când sunt prea reduse. Aceasta apare ca o linie care rulează orizontal pe mijlocul benzii de rulare, numai după ce acestea sunt uzate considerabil.

Dacă doriți să rămâneți deasupra adâncimii benzii de rulare, astfel încât să nu vă împingeți prea mult limitele cauciucurilor, puteți obține oricând un indicator de adâncime a benzii de rulare.

Prea multe vibrații

Este firesc să simțiți o anumită cantitate de vibrații de la drum în timp ce conduceți, în special pe drumuri accidentate.

Cu toate acestea, veți ști că ceva nu este în regulă dacă ieșiți de pe drumul prost și pe o autostradă netedă proaspăt așezată și aveți parte de aceeași cantitate de vibrații care zguduie mașina.

Deși acest lucru se poate reduce la orice număr de defecte, inclusiv la alinierea roților sau amortizoare defecte, ar putea fi, de asemenea, semne ale unei cauciucuri uzate.

Dacă nu este una dintre cele de mai sus, ar putea fi o problemă în interiorul roții, care oricum va dăuna acelor cauciucuri, așa că, de îndată ce observați orice vibrație neobișnuită, este mai bine să o verificați la service.

Crăpături sau fisuri în peretele lateral

Fisurile din peretele lateral încep să se dezvolte chiar și în cauciucuri mai scumpe în timp, deoarece uleiurile și substanțele chimice din compusul din cauciuc se evaporă sau se descompun din cauza expunerii la lumina UV.

O crăpătură în peretele lateral ar putea duce la separarea mai ușoară sau mai gravă a benzii de rulare, ceea ce veți dori să evitați. Dacă apare ceva mai evident, cum ar fi o crăpătură clară sau o umflătură, schimbați acele cauciucuri cât mai curând posibil, deoarece este probabil că sunteți aproape de a avea o explozie, ceea ce, desigur, poate fi foarte periculos.

Din fericire, fisurile sunt cel mai ușor de observat, deoarece peretele lateral este, în mod evident, cea mai vizibilă parte a cauciucurilor, așa că asigurați-vă că le verificați în mod regulat.

Zgomote ciudate

Cu toții ne obișnuim cu zumzetul motoarelor și al cauciucurilor mașinii noastre care vibrează de-a lungul drumului, așa că, atunci când se aude un sunet ieșit din comun, probabil că îl veți observa rapid.

Când cauciucurile încep să crape sau poate că au fost perforate, uneori se pot auzi șuierând sau scârțâind, pe măsură ce compresia aerului se schimbă. Dacă auziți ceva ciudat când urmează să conduceți, merită să treceți pe la service pentru o verificare de rutină a mașinii, nu doar a cauciucurilor.

Dacă cauciucurile sunt ok, dar continuă să facă zgomot, cel puțin ați exclus o pană și puteți încerca să vă concentrați asupra a ce altceva ce ar putea fi.