Actualitate

(UPDATE) Încă o școală e sigur, de marți, în on-line. Colegiul Pedagogic a primit aprobare pentru desfășurarea cursurilor de acasă. Și Școala 11 și Eminescu trec în online

UPDATE : Noi decizii de trecere în on-line a unor școli din Buzău. Conform celor mai recente informații primite de la Inspectoratul Școlar, de marți, 19 octombrie, trec în online și Școala numărul 11 din municipiul Buzău, Colegiul Eminescu și Școala gimnazială din Cozieni. Măsura este valabilă până pe 2 noiembrie,

Știre inițială: Colegiul Național Pedagogic Spiru Haret intră în on-line. Inspectoratul Școlar Județean a  aprobat luni, 18 octombrie, cererea conducerii unității de învățământ care, în urma discuțiilor purtate vineri cu părinții, a decis că cel mai potrivit și sigur pentru elevi si familiile lor este trecerea în on-line. Decizia se referă la desfășurarea cursurilor de acasă începând de marți, 19 octombrie, timp de 2 săptămâni.

La Colegiul Pedagogic, 15 clase, adică aproape 25 la sută din numărul total, se află în on-line din cauza confirmării a cel puțin unui elev pozitiv SARS CoV2, în total fiind 28 de elevi bolnavi. De asemenea, un profesor a fost depistat pozitiv, alți doi fiind în izolare, fiind contacți direcți ai unor cazuri confirmate.

Pe de alta parte,  luni, 18 octombrie,  Direcția de Sănătate Publică ar putea propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență  trecerea în on-line a tuturor școlilor și grădinițelor din municipiul Buzău, dar și din localitățile în care rata de îmbolnăvire este foarte ridicată.

Luni, la Buzău, au fost raportate 365 de cazuri noi de COVID, 3 reinfectări dar și 9 decese asociate infecției cu SARS CoV-2.