Mobilierul din piele capătă o reputație proastă pentru că are nevoie de o întreținere ridicată, este ușor de zgâriat și dificil de gestionat. Din fericire, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. În timp ce o canapea din piele ar putea avea nevoie de ceva mai multă dragoste decât canapeaua dvs. obișnuită, anii de utilizare imaculată pe care îi primiți merită din plin grijă suplimentară.
Chiar dacă pielea are o întreținere puțin mai ridicată decât alte materiale, este totuși relativ ușor de menținut și, îndrăznim să spunem, mai simplu de curățat.
Deși ar trebui să verificați întotdeauna eticheta de pe mobilier pentru informații speciale despre curățarea și îngrijirea pielii, aceste 7 principii sunt aproape universale și se aplică tuturor tipurilor de mobilier – de la o canapea la un scaun de gaming din piele.
1. Curățați scurgerile rapid.
Un strop de apă din când în când nu vă va strica luxoasa canapea din piele, cu condiția să îl ștergeți imediat. Dacă vă va panica gândul unei pate pe care o va provoca apa vărsată în mod inevitabil, probabil veți aștepta prea mult și veți ajunge cu o pată. În schimb, ștergeți apa rapid cu o cârpă moale și lăsați-o să se usuce la aer.
Dacă nu prindeți scurgerea la timp și vă faceți griji cu privire la decolorare, întindeți lichidul rămas peste pernă sau secțiunea canapelei și continuați să ștergeți de acolo. Răspândind scurgerea pe marginile secțiunii de piele, eliminați linia care înconjoară urma, care este adesea cel mai revelator semn al unei pete.
2. Folosiți doar o perie sau o cârpă moale pentru a îndepărta murdăria.
Murdăria și alte resturi mici pot zgâria pielea în timpul unei curățări, creând imperfecțiuni și oferind microbilor posibilitatea de a se dezvolta. Pentru a evita acest lucru, ștergeți-vă în mod regulat mobilierul din piele cu o cârpă uscată, având grijă deosebită să îndepărtați resturile înainte de curățare sau rehidratare.
3. Sfaturi de curățare a tapițeriei din piele.
Curățați numai cu o cârpă umedă. În niciun caz nu trebuie să utilizați produse de curățat cu amoniac sau soluție alcalină, deoarece acestea pot deteriora pielea. Dacă este absolut necesar, un detergent ușor care este sigur pentru utilizare pentru oameni poate fi sigur pe piele, dar nu există nicio modalitate de a ști cu siguranță, așa că procedați cu prudență.
4. Cum să procedați cu zgârieturile
Când vine vorba de mobilierul din piele, zgârierea este inevitabilă și, în timp ce prima zgârietură de pe noua dvs. canapea probabil vă va bântui pentru totdeauna, remedierea acesteia (și a altor zeci de zgârieturi care sunt, de asemenea, inevitabile) nu ar putea fi mai ușoară.
Când observați pentru prima dată o zgârietură, frecarea pur și simplu cu vârful degetelor poate fi suficientă pentru a o face să dispară. Uleiul de pe vârful degetelor se va amesteca cu uleiurile naturale de pe canapea, umplând zgârieturile ca și când nu ar fi fost niciodată acolo. Dacă zgârieturile sunt prea adânci sau metoda vârfului degetelor nu a oferit rezultatele pe care le căutați, un kit de lustruire pentru pantofi care se potrivește cu culoarea pielii poate umple zgârieturile și le poate amesteca cu restul canapelei. Dacă se întâmplă să aveți un steamer, aburirea unei zone mici de mobilier poate fi o modalitate excelentă de a reduce zgârieturile.
5. Nu plasați mobilierul în lumina directă a soarelui.
Expunerea prelungită la lumina directă a soarelui poate usca pielea, permițându-i să se crape și să se decoloreze. Pentru a preveni acest lucru, evitați să vă așezați mobilierul din piele într-o zonă unde este expusă frecvent la lumina directă a soarelui, cum ar fi o verandă.
6. Rehidratați în mod regulat, pentru a menține finisajul.
Eticheta mobilierului dvs. ar trebui să specifice cum să vă rehidratați în mod corespunzător tapițeria din piele, dar dacă nu, există o gamă vastă de creme și balsamuri pentru orice fel de piele.
7. Cum să reparați zonele unde s-a întins pielea.
Ne petrecem toată ziua „bătând” mobilierul din piele. Așezat, în picioare, sărind, pielea poate să își revină din multe astfel de micro agresiuni, dar, din când în când, o bucată de piele se va întinde puțin prea mult și va avea probleme să-și recapete forma originală. În loc să vă așezați înapoi și să vă obișnuiți cu ideea de piele deformată, folosiți un uscător de păr. Rotiți-l la cea mai fierbinte setare și încălziți încet zona întinsă. Pe măsură ce pielea se răcește, se va micșora înapoi la dimensiunea și forma inițială.
Adaugă comentarii