Actualitate

(P) Când e cel mai bun moment să faceți un test de sarcină

Pentru mulți oameni, decizia de a face un test de sarcină poate fi o sursă majoră de anxietate. Uneori stresul se datorează faptului că vor să rămână însărcinate. Uneori este pentru că nu vor ca acesta să fie cazul.

Oricum ar fi, este important să faceți testul la momentul potrivit, pentru a vă maximiza șansele de a obține un rezultat corect. Cum decideți când este momentul potrivit pentru a face un test? Contează cu adevărat atunci când faceți un test de sarcină? Haideți să aflăm.

Cum să știți când să faceți un test de sarcină

Dacă sunteți îngrijorată că sunteți gravidă (dar nu doriți să fiți), este posibil să luați în considerare un test, deoarece menstruația dvs. întârzie sau pentru că credeți că aveți simptome de sarcină. Sau, poate vă îngrijorează probabilitatea ca metoda dvs. de contracepție să fi eșuat (sau ați uitat să utilizați contracepția).

Dacă încercați să concepeți, puteți petrece întreaga perioadă de două săptămâni dezbătând când să faceți un test. Ar trebui să așteptați până când menstruația dvs. întârzie? Ce oră a zilei este cea mai bună?

Fie că sperați la un rezultat negativ sau pozitiv, efectuarea unui test timpuriu poate părea o modalitate bună de a afla imediat. Din păcate, efectuarea testului prea devreme vă poate oferi un rezultat negativ, chiar dacă sunteți gravidă.

Cel mai bun moment din ciclul dvs.

Cel mai bun moment pentru a face un test de sarcină este după ce menstruația dvs. întârzie. Acest lucru vă va ajuta să evitați negativele false. Dacă nu aveți deja un calendar al fertilității, acesta este un motiv bun pentru a vă face unul.

Dacă ciclurile dvs. sunt neregulate sau nu vă planificați ciclurile, nu faceți un test până nu ați trecut de cel mai lung ciclu menstrual pe care îl aveți de obicei. De exemplu, dacă ciclurile dvs. variază de la 30 la 36 de zile, cel mai bun moment pentru a face un test ar fi ziua 37 sau mai târziu.

Altceva de luat în considerare este dacă știți dacă menstruația dvs. este întârziată. Potrivit studiilor, din 100 de persoane, între 10 și 20 nu vor obține un rezultat pozitiv al testului de sarcină în ziua în care consideră că este imediat după, chiar dacă sunt însărcinate.

Testele etichetate pentru detectarea precoce a sarcinii pot fi capabile să detecteze o sarcină cu câteva zile înainte de menstruație. Cu toate acestea, cele mai exacte rezultate vin după ce menstruația întârzie.

Cel mai bun moment al zilei

Momentul zilei în care faceți un test de sarcină contează, într-o anumită măsură. Este mai probabil să obțineți un rezultat corect dacă faceți testul dimineața. Acest lucru este valabil mai ales dacă menstruația dvs. nu a întârziat încă sau dacă menstruația dvs. întârzie doar de câteva zile.

Testele de sarcină la domiciliu funcționează prin detectarea hormonului gonadotropină corionică umană (hCG) în urină. Cu excepția cazului în care vă treziți noaptea pentru a urina des (sau beți apă pe tot parcursul nopții), urina este mai concentrată la prima oră. De obicei, aceasta înseamnă că cantitatea de hCG este puțin mai mare și este mai probabil să obțineți un rezultat pozitiv, dacă sunteți gravidă.

Cu toate acestea, puteți face totuși un test de sarcina la mijlocul zilei sau chiar noaptea. Este mai probabil să obțineți un fals negativ, mai ales dacă menstruația nu este atât de întârziată și mai ales dacă ați băut multă apă și urina dvs. este diluată.

Testarea când vă simțiți gravidă

Puteți decide să faceți un test de sarcină deoarece aveți simptome precoce ale sarcinii, inclusiv:

 • Sensibilitate a sânilor
 • Urinare frecventa
 • Crampe ușoare (numite uneori „crampe de implantare”)
 • Sângerări foarte ușoare (numit uneori „sângerări de implantare”)
 • Oboseală
 • Sensibilitate la mirosuri
 • Pofte sau aversiuni alimentare
 • Gust metalic
 • Dureri de cap
 • Modificări ale dispoziției
 • Greață ușoară de dimineață

În funcție de faptul dacă un test de sarcină pozitiv ar fi o veste bună sau proastă, simptome ca acestea vă pot umple de spaimă … sau de emoție. Dar iată veștile bune (sau rele): simptomele sarcinii nu înseamnă că sunteți însărcinată. De fapt, vă puteți „simți însărcinată” și nu fiți gravidă sau invers.

Aceiași hormoni care cauzează „simptome” ale sarcinii sunt prezenți în fiecare lună între ovulație și menstruația dumneavoastră. Multe simptome similare simptomelor sarcinii pot fi cauzate de alte lucruri, cum ar fi răceala, gripa sau chiar câteva nopți de dormit prost.

Etichete