Actualitate

Prima bursă a locurilor de muncă din ultimul an, organizată la Balta Albă. Câte persoane s-au prezentat la întâlnirea cu angajatorul (Foto)

După un an în care restricțiile impuse în contextul pandemiei au făcut imposibile întâlnirile față în față între angajatori și persoanele în căutarea unui loc de muncă, luni, 26 iulie, au fost reluate bursele locurilor de muncă.

Prima localitate din județul Buzău în care a fost organizat un astfel de eveniment a fost Balta Albă. Bursa a avut loc la solicitarea unui angajator din Brăila. O societate din domeniul cablajelor auto caută muncitori din județul Buzău dornici să lucreze în municipiul Brăila. Prima oprire a fost luni la Balta Albă, când oferta angajatorului a fost prezentată unui număr de aproape 70 de persoane.

„Au fost chemați în special cei care beneficiază de ajutor social. S-au prezent 64 de persoane iar după ce a fost făcută o prezentare a condițiilor de încadrare au fost preselectate 13 persoane, urmând ca de mâine încolo să înceapă perioada de interviu și de angajare. Credem că din acești 13, să zicem 10 buzoieni au șanse reale să fie angajați, urmând ca în 3 luni să fie școlarizați, să se familiarizeze cu specificul locului de muncă, la Brăila. Dacă din aceste 13 persoane se vor angaja peste 10, mai mult ca sigur vor fi un vector și pentru alte persoane care vor ieși din această stare de “amorțeală” profesională. Ne-am atins obiectivul pentru că ne adresăm unei categorii de populație care nu mai are un loc de muncă de o perioadă importantă de timp”, a explicat pentru șansanews.ro Sebastian Tarpan, șef serviciu ALOFM Buzău.

Întâlnirile dintre angajator și posibilii salariați vor continua pe parcursul săptămânii, în alte localități din zona Râmnicu Sărat, zonă în care firma din Brăila caută forță de muncă.

“Urmează o nouă bursă marți, 27 iulie, la Râmnicu Sărat, la sediul Agenției, miercuri la Boldu și joi la Râmnicelu. Este o zonă nu foarte ofertantă ca locuri de muncă și este cu atât mai bine venită această ofertă a angajatorului din Brăila.”

Compania din Brăila caută, la Buzău, 200 de persoane care să lucreze la sediul firmei din municipiul Brăila, inclusiv muncitori necalificați. Angajatorul oferă transport gratuit la locul de muncă.

Detalii și AICI.