Actualitate

(P) Care sunt cele mai bune biberoane pentru copii atunci când alăptați

Indiferent de modul în care alegeți să vă hrăniți bebelușul, este posibil să decideți să introduceți un biberon la un moment dat. Cu atât de multe mărci și biberoane pentru copii, cum știți ce biberon să alegeți? Și care sunt cele mai bune biberoane pentru bebeluși atunci când alăptați?

Aceasta este într-adevăr o alegere personală și introducerea unui biberon la un bebeluș alăptat la sân poate fi realizată din mai multe motive. Îngrijirea copilului, atunci când vă întoarceți la serviciu este un motiv sau posibilitatea de a împărți alăptarea cu tatăl sau bunicii este un alt motiv. Multe mămici se bucură de flexibilitatea unei alimentații combinate la sân și cu biberonul.

Unele mame care alăptează aleg să își extragă laptele pentru biberon, iar altele aleg să folosească lapte praf, ceea ce este cunoscut sub numele de alimentație combinată. De asemenea, este posibil să doriți să vă treceți treptat copilul de la sân la biberon.

Există un moment optim pentru a introduce biberonul?

Nu există un moment anume pentru a introduce primul biberon, dar este adesea recomandat să așteptați până când bebelușul are cel puțin 4-6 săptămâni, dacă intenționați să continuați să alăptați. Acest lucru este pentru a permite ca alăptarea să se stabilească și pentru a vă constitui rezerva de lapte.

Va accepta copilul meu cu ușurință biberonul?

Unii bebeluși se obișnuiesc imediat cu biberonul, iar alții pot avea nevoie de ajutor pentru a se adapta. Iată câteva sfaturi pentru a-l ajuta pe bebelușul dumneavoastră alăptat la sân să se adapteze la biberon.

Puneți pe altcineva să vă hrănească bebelușul. dacă bebelușul dvs. vă poate mirosi laptele matern, poate fi confuz pentru el. Producția de lapte matern se va reduce dacă organismul dvs. crede că trebuie să vă hrăniți copilul mai puțin. Dacă doriți să vă mențineți rezerva de lapte, asigurați-vă că vă extrageți laptele în același timp în care ați fi hrănit în mod normal.

Laptele matern este cald, așa că este probabil ca bebelușul dvs. să prefere biberonul (fie că este vorba de lapte matern sau de lapte praf) la o temperatură similară. Hrăniți aproximativ la aceeași oră ca de obicei. Asigurați-vă că bebelușul dvs. este pregătit să primească lapte, dar nu prea înfometat.

Mențineți lucrurile cât mai relaxate posibil, încercați să gâdilați gura bebelușului pentru a încuraja deschiderea gurii și aduceți-l spre tetină, îndreptând-o spre partea superioară a gurii.

Nu vă grăbiți să găsiți biberonul și tetina potrivite pentru copilul dumneavoastră. Unii bebeluși preferă un anumit stil de biberon. Așa că, dacă un biberon nu este potrivit, nu renunțați.

Poate dura ceva timp până când bebelușul dvs. va accepta pe deplin biberonul, așa că poate fi nevoie de puțină perseverență.

Unii părinți sunt îngrijorați de faptul că introducerea unui biberon ar putea descuraja bebelușul de la alăptare. Acest lucru se datorează faptului că micuțul dumneavoastră trebuie să folosească o tehnică diferită atunci când se hrănește de la sân, comparativ cu cea a biberonului. În cazul alăptării, bebelușul dumneavoastră controlează fluxul de lapte prin aspirație și face pauze pentru a înghiți și respira. Laptele matern nu curge instantaneu, deoarece este nevoie de un minut sau două pentru a stimula reflexul.

În cazul hrănirii cu biberonul, bebelușii nu trebuie, în general, să depună atâta efort și există un flux continuu de lapte. Trecerea regulată de la sân la biberon poate provoca „confuzia mamelonului”.

Ce biberoane sunt cele mai bune pentru laptele matern?

În cazul în care mamele aleg să extragă lapte, pot fi utile biberoanele compatibile cu pompele de sân.

Philips Avent are o gamă de biberoane descrise ca fiind „biberoane naturale”. Tetina Philips Avent  are un „design de petale” moale și flexibil pentru a recrea forma mamelonului și o formă largă pentru a promova o prindere naturală.

Philips Avent susține că aceste biberoane au un sistem avansat împotriva colicilor, cu o „supapă dublă inovatoare”. Această supapă pentru colici este concepută pentru a reduce colicile prin evacuarea aerului în biberon. Philips Avent susține că designul „biberoanelor lor naturale” înseamnă că sunt ușor de combinat cu alăptarea la sân.