Actualitate SĂNĂTATE

Reguli noi la Spitalul Județean. În ce condiții pot fi vizitați pacienții

S-au ridicat restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, așa că s-au reluat și vizitele aparținătorilor la pacienții internați în Spitalul Județean Buzău. Rudele bolnavilor au acces în saloane, pentru a sta de vorbă cu persoanele dragi, după o perioadă în care vizitele au fost permise doar în condiții excepționale, din cauza riscului de răspândire a  noului coronavirus.

Acum, buzoienii au din nou voie să intre în secțiile spitalului, dar nu oricum, ci între anumite ore și purtând echipament de protecție.

“Pacienții pot fi vizitați pe secții în intervalul orar 8:30- 10: 30 și 14:00- 16:00. Numărul maxim de vizitatori la un pacient este de o persoană la vizită. Pot fi vizitați maxim doi pacienți din același salon, în același timp. În secția Terapie Intensivă este permisă vizitarea pacienților în stare critică, terminală, cu aprobarea medicului curant ATI, care va stabili intervalul orar de vizită. Se interzice vizitarea pacienților de către persoanele care prezintă simptomele unei boli infecto-contagioaze, respectiv COVID-19, viroză respiratorie, boală eruptivă. La intrarea în secție, vizitatorii vor avea mască chirurgicală proprie și echipament de protecție asigurat de spital, halat de unică folosință și botoși, iar în Terapie Intensivă și bonetă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă.

De asemenea, odată ajunse în saloane, rudele pacienților vor avea de respectat o serie de reguli.

“Se vor folosi circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori. Aceștia nu vor determina pacienții să iasă din incinta spitalului. Vizitatorii nu au voie să se așeze pe patul pacienților sau să își pună lucruri personale pe pat, să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, echipamente sau aparatură medicală.”

Nu în ultimul rând, familiile pacienților trebuie să fie atente la ce alimente le aduc acestora, pentru că nu orice produs este acceptat în spital, cele ușor perisabile, de exemplu, fiind strict interzise.