Actualitate

(P) Ce, de ce și cum trebuie să știți despre materiale textile

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când vreți să coaseți haine este țesătura. Aceasta joacă un rol vital în ceea ce privește felul în care va arăta haina și cât de ușor va fi să o coaseți. Materialul este, de asemenea, o componentă cheie în arsenalul fiecărui croitor dacă dorește să repare hainele clienților în mod profesionist.

Adevărul este că nu puteți avea niciodată destule materiale textile. Dar, adevărata problemă este atunci când intrați într-un magazin de țesături și simțiți că nu sunteți în elementul dvs., cu toate acele rânduri lungi de materiale textile. Pentru aceste cazuri, vă rugăm să ne permiteți să vă conducem prin ele. Să începem prin a înțelege diferitele tipuri de țesături și cum să găsim ceea ce căutați într-un magazin de țesături, fie că este unul online sau nu.

Acestea sunt cele mai comune materiale textile pe care le puteți găsi la un magazin de țesături:

1. Bumbac

Cunoscute și sub numele de Calicos în industria țesăturilor, materiale textile din bumbac sunt cele mai abundente în majoritatea covârșitoare a magazinelor. Rețineți că țesăturile din bumbac 100% trebuie să fie prespălate înainte de a face ceva cu ele, deoarece au tendința de a se micșora. Acestea sunt perfecte pentru proiecte de bază, cum ar fi cuverturi, șorțuri, genți și articole pentru casă, și vin în multe stiluri diferite (de exemplu, țesături pentru bebeluși, țesături de designer, țesături de sezon etc.) și imprimeuri, de la cele la modă și îndrăznețe la cele mai subtile.

2. Materiale grele

Țesăturile precum denimul și pânza sunt mai groase decât bumbacul și semnificativ mai rezistente. Acest lucru înseamnă că tot ceea ce confecționați cu ele va rezista mai mult timp și va suporta mai bine utilizarea zilnică, motiv pentru care sunt preferate mai ales pentru proiectele de exterior. Cu toate acestea, le puteți folosi, de asemenea, pentru a face genți de mână de tip tote, perne decorative și, practic, orice altceva care necesită puțină greutate.

3. Plușate

Irezistibil de drăguțe și moi, țesăturile de pluș (adică minky și fleece) sunt perfecte pentru articolele pe care doriți să fie confortabile, cum ar fi articolele pentru copii (adică pijamale, animale de pluș și pături. Acestea vor costa un pic mai mult decât celelalte și s-ar putea să lase scame puțin după ce le spălați. În aceste cazuri, fiți atenți când le coaseți.

4. Flanelă

Un alt tip de țesătură grozavă pentru lucrurile pentru bebeluși, având în vedere că o mulțime dintre ele au imprimeuri uimitoare pentru bebeluși, printre alte imprimeuri, desigur. Flanelurile sunt mai degrabă bumbac decât fleece. Am putea spune că sunt o combinație între cele două, deoarece o parte este confortabilă și moale la atingere, ceea ce înseamnă că, probabil, se va micșora și se va umfla odată ce va fi spălată de câteva ori. Pentru lucrurile pe care nu vreți să fie voluminoase, dar totuși să fie moi, aceste materiale textile sunt opțiuni ideale .

5. Tricotaje din jerseu

Jerseul este o țesătură elastică și moale, destul de asemănătoare cu cea folosită la confecționarea tricourilor și fustelor. Din cauza naturii sale elastice, s-ar putea să fie un pic mai greu de cusut. Există mai multe tipuri de tricotaje, fiecare cu particularitățile sale. Vă rugăm să rețineți că tricotajele din jerseu vin, de obicei, în dimensiuni mai largi decât celelalte țesături, așa că s-ar putea să fie nevoie să cumpărați mai puțin din acesta.

6. In

Ușor de cusut, inul este o țesătură care vine într-o varietate bogată de greutăți și este folosită mai ales la confecționarea hainelor de vară. Îl veți găsi în principal amestecat cu bumbac și are tendința de a se încreți. S-ar putea să fie mai scump decât altele, totuși.

7. Lână

Țesăturile din lână pot fi țesute sau tricotate și sunt adesea confecționate pentru fuste, paltoane, costume și pantaloni de lux. Cel mai probabil va trebui să o curățați în uscat și este destul de scumpă.

8. Țesături mai rafinate

Acestea includ mătasea, tulul și satinul. Cunoașteți cu siguranță mătasea. Știți, țesătura alunecoasă și strălucitoare care este folosită pentru rochii de lux, bluze și lenjerie intimă. Pentru cei care nu cunosc tulul, este o țesătură care arată ca o plasă, în timp ce satinul este mătăsos și moale. Sunt excelente pentru momentele în care aveți nevoie de ceva fantezist cusut pentru o ocazie specială (de exemplu, o rochie). Deși sunt mai greu de cusut decât bumbacul, deoarece sunt alunecoase, vă veți obișnui cu ele cu puțină practică.

9. Materiale de calitate superioară pentru articolele de decorare a casei

Acestea se găsesc adesea în role mari și sunt semnificativ mai scumpe decât alte țesături. Cu toate acestea, calitatea lor superioară vă permite să coaseți articole de decor pentru casă, cum ar fi perne decorative și chiar covoare. Atunci când sunt folosite pentru a face perdele, ele oferă, de asemenea, protecție împotriva luminii. În general, aceste țesături rezistă mai bine.

10. Poliester

Este o țesătură sintetică, ușoară, care nu se încrețește ușor. Este adesea amestecat cu bumbac (numit policoton) și este o opțiune ieftină pentru cei care nu vor să cheltuiască mult pe un proiect de cusut.