Actualitate

(P) Ce este o perie rotativă? Cum o folosesc?

Ai auzit de perii rotative? Cu siguranță ai citit într-o revistă trucul vedetelor de a avea o coafură impecabilă ca și cum ai fi ieșit de la coafor în fiecare zi sau poate ai văzut una în zona de uscătoare de păr a supermarketului. Ai îndrăznit să o încerci? Vara aceasta poate fi un moment bun pentru a cumpăra una, așa că, dacă vrei să afli mai multe despre periile rotative, continuă să citești!

Ce este o perie rotativă?

Ieșirea din duș și pregătirea pot fi mai puțin obositoare dacă reduci timpul petrecut obținând rezultatul perfect. Poți realiza acest lucru în mai multe moduri, dar unul dintre ele, pe care poate nu l-ai luat în considerare încă, este cu o perie rotativă cu uscător. Acest lucru te va ajuta atât pentru a-ți îndrepta părul, cât și pentru a-l lăsa ondulat sau creț. Cu puțină practică și exercițiu, poți folosi o perie rotativă pentru a avea un păr perfect în fiecare zi.

Pentru a obține o coafură bună, vei avea nevoie ca peria rotativă cu uscător să aibă suficientă putere, peste 1000 W fiind în regulă pentru păr. O altă caracteristică pe care o poate avea o perie rotativă este, la fel ca multe uscătoare, capacitatea ionică. În acest fel poți obține finisaje mai bune, deoarece crește strălucirea și moliciunea părului și se elimină electrizarea.

Tipuri și utilizare

Pentru a se adapta nevoilor diferite, există mai multe tipuri de perii rotative, capabile să ofere avantaje diferite și soluții specifice.

  • Perie rotativă fixă: acest model necesită să rotești manual părut în jurul periei; Este potrivit în special pentru cei care au deja un pic de exercițiu și vor să se asigure că părul nu se încurcă
  • Perie rotativă cu cap rotativ: periile de acest tip oferă posibilitatea de a alege dacă activezi sau nu funcția de rotație; Comparativ cu cele fixe, acestea facilitează rutina de styling și adaugă volum.
  • Perie rotativă cu funcție de rotație dublă: modelele care intră în această categorie au două taste cu ajutorul cărora este posibilă selectarea direcției de rotație (înainte și înapoi); avantajul pe care îl oferă aceste modele este o ușurință mai mare de utilizare pe ambele părți ale capului. Sunt deosebit de potrivite pentru utilizarea de către stângaci.
  • Perie rotativă cu capete interschimbabile: acest tip de perie are o unitate utilă pentru uscarea și definirea coafurii; celelalte capete disponibile pot fi montate după bunul plac pentru a crea stiluri și forme în funcție de preferințele cuiva.
  • Perie rotativă cu funcție „anti-încurcare”: modelul care oferă această funcționalitate este deosebit de util pentru cei cu păr deosebit de fin sau care se încurcă ușor.

Cum să îți pieptăni părul cu peria rotativă?

Când ai peria rotativă în mâini, vei vedea că modul de utilizare este foarte intuitiv. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ajustezi temperatura periei în funcție de grosimea părului tău. De exemplu, dacă ai părul fin, încearcă mai bine să te pieptăni la o temperatură scăzută, vei avea o căldură suficientă pentru a obține rezultate și vei evita, astfel, deteriorarea părului.

Deși este bine să folosești o perie rotativă pe părul umed, este întotdeauna mai bine să îndepărtezi excesul de apă cu un prosop când ieși din duș. Următorul pas este să te pieptăni și să desfaci părul și apoi să-l separați în diferite secțiuni pentru a facilita coafarea. O poți face cu agrafe de păr mai bine decât cu benzi elastice, astfel vei evita ca forma acestor să rămână marcată pe păr.

Așază peria aproape de rădăcini și du-o până la capete, înfășurând părut în jur. Pentru a obține un volum mai mare, îți poți usca părul prin suflare, așezând peria sub el. Poți face pași diferiți, până când părul este complet uscat. De asemenea, dacă vrei să-l modelezi, păstrează-ți părul înfășurat în uscător câteva secunde.

În cele din urmă, dacă uscătorul tău de păr are o ieșire de aer rece, termină coafura cu această funcționalitate și astfel poți seta rezultatul, astfel încât să dureze mai mult timp.

Etichete