Actualitate

(P) Construieşti, demolezi, sau doar renovezi? TREBUIE SĂ ŞTII CĂ DEŞEURILE GENERATE TREBUIE COLECTATE DOAR DE OPERATORUL DE SALUBRITATE!

Program special implementat la nivelul municipiului Buzău în vederea rezolvării, odată pentru totdeauna, a unei probleme grave: depozitarea neconformă a deșeurilor. Buzoienii vor putea depozita deșeurile din construcții și demolări în saci speciali, astfel încât operatorul de salubrizare să poată colecta resturile respective dar, totodată, să și identifice rapid persoana care aruncă gunoaie ilegal, pe domeniul public.

Noua procedură va intra în vigoare de la începutul lunii viitoare. Buzoienii  care vor să scape de cărămizi, resturi de faianță, parchet sau rigips, vor putea face acest lucru legal, cu costuri minime. Tot ce trebuie să facă este să depoziteze toate aceste deșeuri în saci speciali care vor fi ridicați de operatorul de salubrizare în vederea valorificării acestora.

Sacii pentru depozitare pot fi procurați atât de la operatorul de salubrizare, cât și din magazinele de profil. Mare atenție, cine nu se conformează, riscă sancțiuni usturătoare!

În prezent, orașul Buzău se confruntă cu probleme legate de depozitarea neconformă, pe domeniul public, a deșeurilor din construcții și demolări. Iar  noua procedură are tocmai scopul de a îi descuraja pe generatorii de astfel de deșeuri de a abandona resturile pe domeniul public, sustrăgându-se de la plata serviciului de colectare.