Actualitate

(P) Cum îți alegi rochia potrivită pentru petrecere în funcție de forma corpului tău

Sfaturi pentru a arăta perfect!

Dacă ești în căutarea unui look de invidiat pentru o nuntă, nu rata aceste sfaturi pentru a găsi rochia de petrecere care ți se potrivește cel mai bine pentru silueta ta!

Mulți miri preferă să se căsătorească în lunile de toamnă, pentru a evita canicula, dar și pentru ca invitaților să nu le fie frig. Dacă ești una dintre femeile care nu știu cu ce să se îmbrace la petrecere, avem mai multe opțiuni pentru tine, însă cel mai important este să alegi ceva potrivit pentru forma corpului tău. Nu este suficient să alegi o rochie de petrecere frumoasă! Dacă nu ți se potrivește, nu vei străluci în ea, ba chiar riști să îți ascunzi atuurile corpului tău.

Cu siguranță ai auzit deja de cele cinci tipuri de corp feminin (triunghiular, triunghi inversat, dreptunghiular, oval și clepsidră). Fiecare are caracteristici diferite, dar, cu toate acestea, nu toate fetele care au corpul dreptunghiular – de exemplu – sunt la fel. Fiecare persoană are măsuri diferite și caracteristici care ne fac unici. Așadar, îți vom prezenta în detaliu fiecare tipologie în parte și astfel vei avea o idee mai clară despre cum să alegi din diferitele tipuri de rochii de petrecere pe cea care ți se potrivește cel mai bine și îți pune în evidență atributele.

1. Tipul de corp ,,triunghiular”

De asemenea, cunoscut sub numele de „pară” este corpul latin clasic . Umerii sunt mai mici decât șoldurile. Aici trebuie să îmbunătățim partea superioară pentru a o echilibra cu partea inferioară. O rochie în care detaliile sunt axate pe această zonă este cea mai recomandată. Dacă vrei o rochie cu mâneci, este mai bine să alegi una care are volane, aplicații sau alte detalii care atrag atenția, precum dantela sau strasurile. De asemenea, poți opta pentru rochii cu decolteu in V, care îți vor face umerii să iasă în evidență.

Câteva recomandări:

Dacă ai gâtul scurt, evită decolteurile foarte înalte sau rotunde! Un decolteu “V” este cea mai bună opțiune.

Dacă picioarele tale sunt foarte groase, poartă o rochie decupată în A pentru a ascunde această zonă!

Dacă brațele sunt groase, o rochie evazată pe umăr te poate ajuta. Nu uita să îți definești talia!

Dacă ai un bust mic, optează pentru rochii cu guler!

2. Tipul corpului ,,triunghi inversat”

Acest tip de corp este opusul celui triunghiular: umerii sunt proeminenți și șoldurile sunt înguste. Obiectivul este de a pune în valoare partea inferioară, pentru a crea efectul curbelor. O rochie simplă cu o culoare închisă în zona superioară este mai sigură, pentru a concentra atenția pe șolduri, astfel că este de preferat să alegi rochii cu volane sau pliuri în culori deschise pentru partea inferioară.

Câteva recomandări:

Tăierea peplum este un aliat, deoarece va crea o siluetă curbată.

Dacă ai un bust proeminent, amintește-ți  întotdeauna să îți marchezi talia, astfel încât zona inferioară să nu pară prea mare!

O idee bună este să optezi pentru o rochie scurtă, unde zona superioară este strânsă și plată, iar partea fustei are mult volum.

Dacă ești foarte slabă sau atletică, poți opta pentru o rochie strânsă. Câteva pliuri în zona șoldurilor sau o centură vor fi suficiente pentru a defini acea zonă.

3. Tipul de corp ,,dreptunghi”

Aceste femei au măsurători foarte similare la umeri, talie și șolduri. Ceea ce căutăm aici este să definim talia și să creăm o siluetă curbată. Nimic nu este mai bun decât curelele, pliurile și tăieturile în linie A.

Câteva recomandări:

Rochiile scurte și evazate ne vor ajuta să creăm curbe.

Dacă ești foarte slabă, evită culorile întunecate sau clasicul negru! Optează mai bine pentru imprimeuri sau culori vibrante. Ține cont, de asemenea, că țesăturile libere ajută la crearea unei siluete rotunjite.

4. Tipul corpului ,,clepsidră”

Acesta este cel în care umerii și șoldurile au măsurători foarte similare, iar talia este îngustă. Dacă aceasta este definiția corpului tău, felicitări! Ai aproape totul, iar noi vom veni doar cu unele și noi propuneri pentru a arăta diferit!

Câteva recomandări:

Dacă vrei să nu atragi foarte mult atenția asupra bustului, alege un decolteu în V, nu foarte adânc!

Dacă ești slabă, evită să porți rochii largi! Este mai bine să îți marchezi talia. Pentru asta, o rochie cu croială de tip ,,sirenă” este cea mai bună alegere.

Dacă ai câteva kilograme în plus, poți purta o rochie strânsă în partea de sus, cu o tăietură A în zona inferioară.

5. Tipul corpului ,,măr”

Denumit și corpul oval, este cel rotunjit în zona abdomenului. Astfel, căutăm să îmbunătățim părțile frumoase ale corpului și să le ascundem pe cele care nu ne plac. O rochie cu decolteu V adânc este cea mai bună variantă. În ceea ce privește culorile și imprimeurile , o rochie într-o singură culoare îți va da acel plus de eleganță. Dacă optezi pentru rochii cu modele, ideal este ca acestea să aibă motive mici, în culori închise.

Câteva recomandări:

Folosește texturi netede și moi!

Evită să porți curele!

Nimic nu este mai bine decât să îți cunoști tipul de corp și culorile care ți se potrivesc, astfel încât căutarea rochiei ideale să nu fie o durere de cap, ci mai degrabă ceva ușor, rapid și simplu.