Actualitate

Accident de muncă la fabrica de zahăr din Zona Industrială. Un muncitor a sfârșit în chinuri groaznice. Poliția, Parchetul și ITM au demarat anchete

Accident de muncă la fabrica de zahăr din Zona Industrială a Buzăului. Un muncitor a sfârșit în chinuri cumplite după ce piciorul i-a fost prins într-un utilaj.

Accidentul de muncă s-a produs, miercuri după amiază, la Fabrica de Zahăr din Zona Industrială a Buzăului. Polițiștii au fost sesizați în jurul orei 16.30 de un angajat al societății că un cumplit accident s-a produs în incinta fabricii. La fața locului, au ajuns polițiștii, dar și un echipaj medical, care nu a mai putut face nimic pentru muncitor. Acesta avea, efectiv, piciorul smuls. Bărbatul a pierdut o cantitate mare de sânge și nu a putut fi salvat. 

Omul avea 55 de ani și era din Mărăcineni. Era angajat la fabrica de zahăr în cadrul unei secții de ambalare saci. Accidentul s-a produs când omul ar fi încercat să curețe un utilaj, moment în care piciorul i-a fost pur și simplu smuls din coapsă.

În acest caz, fac cercetări polițiștii, dar și procurorii și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău.

Ancheta se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă.