Actualitate

(P) Cum să împachetați o oglindă mare când vă mutați

Vă mai amintiți câți ani de ghinion vă va aduce o oglindă spartă? Ei bine, nu prea contează, pentru că, datorită acestor sfaturi de împachetare a unei oglinzi, oglinda dvs. mare va supraviețui perfect intactă oricărei mutări.

Oglinzile mari pot fi destul de costisitoare de înlocuit, dacă li se întâmplă ce e mai rău: ramele lor se deteriorează în vreun fel sau suprafața lor reflectorizantă se zgârie sau chiar se sparge în bucăți în timpul transportului. Iar dacă oglinda dvs. specială cu ramă are și o valoare sentimentală, atunci lucrurile pot deveni mai complicate decât ar trebui să fie în primul rând.

Care este cel mai bun mod de a împacheta oglinzi mari? Amintiți-vă că ambalarea corectă este cheia. Pașii detaliați de mai jos vă vor învăța cum să împachetați o oglindă pentru mutare, astfel încât să puteți preveni practic 7 ani de ghinion în viața dumneavoastră.

Pasul 1: Pregătiți materialele de ambalare necesare

Cum să mutați o oglindă fără să o spargeți? Primul pas se referă la asigurarea unor materiale de ambalare de înaltă calitate. Este important de știut că tipul potrivit de materiale de ambalare pentru oglinzi se dovedește adesea a fi diferența dintre a găsi oglinda întreagă și a găsi oglinda în mai multe bucăți după mutare.

Pentru a împacheta o oglindă în siguranță, veți avea nevoie de:

  • o cutie pentru oglinzi
  • hârtie de împachetat groasă de culoare maro
  • o bucată mare de carton gros
  • multă folie cu bule de aer
  • o rolă de bandă adezivă de ambalare
  • o rolă de bandă de mascare
  • un marker permanent

Pasul 2: Pregătește cutia pentru oglinzi

O cutie pentru oglinzi este, de fapt, o cutie rezistentă alcătuită din patru bucăți separate de carton care se întrepătrund pentru a crea un strat exterior de carton de protecție foarte personalizabil.

Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la dimensiunea reală a oglinzii dvs. mari, deoarece cutia pentru oglinzi poate fi ajustată cu ușurință pentru a se potrivi oricăror dimensiuni de oglinzi în timpul procesului de ambalare propriu-zis. De unde puteți obține astfel de cutii speciale pentru oglinzi? Magazinele de îmbunătățire a locuinței le au, la fel ca și companiile locale de mutări sau chiar companiile de închiriere de camioane.

Atunci când împachetați o oglindă mare, veți avea nevoie de toate cele patru secțiuni ale cutiei pentru oglinzi pentru a crea containerul de carton de dimensiuni personalizate. Glisați două secțiuni de cutie una în cealaltă, puneți bucăți groase de folie cu bule de aer în colțurile și laturile lor unite. Nu folosiți încă bandă adezivă. Procedați la fel cu celelalte două bucăți ale cutiei de ambalaj pentru oglinzi. La final, ar trebui să aveți două jumătăți mari interconectate din cutia de ambalare a oglinzilor, telescopate una în cealaltă.

Pasul 3: Faceți trucul cu bandă adezivă în formă de “X”, pentru o protecție suplimentară

Folosiți bandă adezivă de mascare pe fața oglinzii într-un “X” mare, de la un colț la altul. Acel “X” de bandă adezivă ar trebui să mențină la locul lor piesele crăpate sau sparte, dacă se întâmplă ce e mai rău și oglinda dvs. se deteriorează în timpul transportului. Alternativ, puteți trece banda pe orizontală și pe verticală de-a lungul suprafeței reflectorizante într-un model de grilă, ceea ce va crește semnificativ zona protejată.

Pasul 4: Înfășurați oglinda mare ca pe un cadou

Pentru a fi în siguranță, aplatizați o cutie de carton goală de dimensiuni mari de care nu veți avea nevoie și apoi tăiați din ea o bucată de carton – dimensiunea acesteia ar trebui să corespundă cu cea a oglinzii pe toată lungimea în sine. În continuare, acoperiți complet suprafața oglinzii cu acea secțiune de carton decupată, apoi fixați-o pe partea din față a oglinzii cu ajutorul unor bucăți mici de bandă adezivă de împachetat.

Așezați oglinda mare în mijlocul teancului de hârtie de împachetat maro și împachetați-o din fiecare parte, așa cum ați împacheta un cadou pentru un prieten drag. Nu vă faceți griji pentru a face pachetul prezentabil, asigurați-vă doar că obiectul casabil este împachetat frumos și strâns. În cele din urmă, înfășurați întreaga oglindă cu folie cu bule și asigurați-vă că nicio parte a obiectelor delicate de uz casnic nu rămâne expusă. Folosiți bandă adezivă de împachetat ori de câte ori este necesar pentru a menține pachetul laolaltă.

Pasul 5: Transferați oglinda în cutia de ambalare

Acum este timpul să transferați oglinda protejată în cutia de ambalare. Glisați oglinda împachetată în jumătatea de cutie pentru oglinzi, apoi ajustați părțile laterale astfel încât să se potrivească bine cu rama oglinzii. Dacă este necesar, folosiți materiale de umplutură suplimentare, cum ar fi folie cu bule sau hârtie de împachetat ușor împăturită, pentru a închide orice spațiu gol. În cele din urmă, folosiți doar puțină bandă adezivă pentru a fixa prima jumătate de porțiune a pachetului final.

Introduceți cea de-a doua secțiune de carton interconectată, căptușită cu folie cu bule, dar neatașată încă, de sus în jos. Întâlniți cele două jumătăți în mijloc, apoi ajustați-o pe cea de sus pentru a se potrivi bine și adăugați materiale de umplutură dacă este necesar. Din nou, folosiți doar puțină bandă de împachetat pentru a fixa secțiunea de sus. În acest fel, oglinda dvs. mare va fi bine amortizată și 100% protejată în timpul mutării.

Pasul 6: Testați și etichetați cutia de ambalare a oglinzii

Acum, înainte de a lipi foarte bine cu bandă adezivă întregul pachet, este timpul să testați rezultatele eforturilor dvs. de ambalare.

Ridicați cu grijă întregul pachet în aer și scuturați-l ușor. Nimic nu ar trebui să se deplaseze în interior – oglinda protejată ar trebui să fie complet imobilizată. Dacă ceva pare să se miște în interior, adăugați mai multe materiale de umplutură pentru a rezolva problema.

Dacă totul pare în regulă, folosiți multă bandă adezivă pentru a fixa întregul pachet. Este important să fiți generos cu banda de împachetat pentru a menține totul strâns și a evita astfel orice deteriorare a oglinzii dvs. mari în timpul transportului.

În cele din urmă, folosiți un marker permanent pentru a eticheta cutia oglinzii cu conținutul acesteia pentru a facilita procesul de despachetare. De asemenea, scrieți instrucțiuni utile de manipulare, cum ar fi FRAGIL și MANIPULAȚI CU ATENȚIE.