Actualitate

Polițiștii au ajuns la Școala de olărit de la Colți. Nu singuri, ci însoțiți de zeci de elevi. Lecțiile de olărit, darul oamenilor legii pentru copii (FOTO+VIDEO)

Școala de olărit de la Colți a devenit neîncăpătoare. Chiar în ziua de Sfântul Nicolae, zeci de copii au luat loc în bănci, au ascultat sfaturile profesorilor și au modelat, pentru prima dată în viața lor, obiecte din lut.

Polițiștii buzoieni au fost cei care le-au dăruit copiilor, de Moș Nicolae, o zi de neuitat. Le-au oferit în dar o experiență unică. 20 de copii din Calvini au ajuns la Școala de olărit de la Colți, unde au luat lecții de la profesorii de aici. Au învățat cum să modeleze un vas din lut și multe altele.

“În ziua de 6 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au organizat, în parteneriat cu Asociația Centrul de Artă Aluniș, un atelier interactiv de modelaj în lut pentru elevii clasei a VII-a, din cadrul  Școlii Gimnaziale Calvini.       Elevii participanţi au beneficiat de cursuri gratuite de olărit și terapie prin artă în cadrul Școlii de olărit de la Colți, județul Buzău. Atelierul dedicat meșteșugului olăritului și artei ceramice a fost o experiență magică, prin care o mână de lut s-a transformat în obiecte de o frumusețe aparte, dăruind bucurie celor 20 de elevi cooptaţi”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Pe lângă lecțiile de olărit, copiii au învățat și alte lucruri extrem de utile: cum să socializeze, cum să se integreze în societate dar și cum să își dezvolte creativitatea.

“Copiii s-au sprijinit reciproc în realizarea lucrărilor ce au avut ca fundament cunoaşterea meşteşugurilor şi tradiţiilor româneşti şi a rolului important pe care acestea îl au în viaţa oamenilor.”

La final, copiii au primit daruri dulci de la polițiști.

Lecția de olărit de la Colți reprezintă doar una din lungul șir de activități organizate de polițiștii din Buzău în cadrul unui proiect menit să-i ajute pe copii să se descurce în diverse situații. În cadrul aceluiași proiect, câțiva copii din județ au fost duși într-o excursie cu destinația Vârful Istrița, altădată au fost învățați cum să utilizeze busola, în timp ce copiii din zona de munte a Buzăului au învățat că nu contează unde locuiești, ci important este să îți cunoști rădăcinile și tradițiile zonei.

Toate acțiunile organizate de oamenii legii, ce s-au dorit a fi adevărate lecții într-un cadru total diferit față de o sală de clasă, s-au dovedit a fi de succes. Copiii au răspuns încântați la toate provocările, ba chiar au rămas prieteni cu polițiștii.