Actualitate

(P) Sfaturi pentru a dona jucăriile vechi ale copiilor tăi și pentru a face ordine în casă

Jucăriile par să aibă o modalitate de a se înmulți în timp, așa că atunci când încercați să faceți ordine în jucăriile din camera copiilor sau camera de zi, de multe ori nu există suficient spațiu pentru a le depozita. Fie că este vorba de piese desperecheate din diferite seturi de LEGO, mobilier pentru căsuțe de păpuși sau un munte de animale de pluș, jucăriile vă pot umple excesiv casa.

De aceea, de câteva ori pe an, fă o recenzie excelentă a tuturor jucăriilor pe care nu le mai folosesc copiii tăi și donează-le. Găsește o organizație caritabilă căreia să donezi jucăriile sau pur și simplu oferă-le unor familii nevoiașe, pentru copii mai puțin norocoși decât ai tăi.

Cea mai importantă curățenie și donație de jucării este cea pe care o faci chiar înainte de sărbători, dar nu ai nevoie de un moment special pentru asta. Înainte ca bradul să fie decorat, jucăriile sunt găsite, curățate și donate, ceea ce face mai ușor să vă gândiți la aducerea de jucării noi acasă de Crăciun. În plus, donațiile noastre ajută alte familii să cumpere jucării de mai bună calitate, bine întreținute.

Cum să donați jucăriile vechi

Donarea jucăriilor vechi înseamnă mai mult decât simpla depozitare în saci și aruncarea lor într-un magazin second-hand. Faceți-vă timp pentru a face procesul mai ușor pentru copiii dvs. și mai organizat pentru destinatarul jucăriei, astfel încât experiența să fie pozitivă pentru toată lumea. Până când veți fi terminat, vă veți învăța copiii despre importanța dăruirii, asigurându-vă totodată că jucăriile merg într-o cauză bună.

1. Implicați copiii în acest proces

O greșeală pe care părinții o fac adesea este colectarea de jucării pentru a dona atunci când copiii nu sunt acasă, ca o modalitate „șmecheră” de a scăpa de dezordine. Acest lucru este problematic din două motive: În primul rând, copiii dvs. ar putea fi supărați când vor afla că le-ați îndepărtat unele din jucăriile preferate. În al doilea rând, pierdeți ocazia perfectă de a vă învăța copiii despre caritate și despre procesul de ajutorare a celor mai puțin norocoși.

Există mai multe moduri de a vă implica copiii:

  • Cereți-le ajutorul. Spuneți copiilor dvs. că intenționați să donați câteva jucării pentru o cauză caritabilă. Explicați unde merg jucăriile și cine le primește. De exemplu, puteți spune băiețelului dvs. că animalul lui de pluș ar putea merge la un băiețel, ca el, care nu are multe jucării. Apelând la sufletul pur al copiilor, vei fi surprins de cât de încântați devin de acest proces.
  • Alegeți o organizație caritabilă împreună. Alegeți organizații caritabile în funcție de locația dvs. și de tipul de donație, deci cercetați posibilitățile cu copiii dvs. și alegeți una de care copiii dvs. sunt încântați. Este o oportunitate excelentă de a discuta despre fiecare organizație de caritate și scopul acesteia.
  • Creați o cotă. Copiii vor fi mai deschiși la ideea de a-și oferi jucăriile dacă li se dă un anumit număr. Stabilește numărul la 10, de exemplu, oricum vor deveni atât de entuziaști încât vor da mai mult decât este necesar.

2. Alegeți jucăriile

Toți copiii au o cutie de jucării de care nu le mai pasă prea mult sau care nu le mai plac: un loc unde jucăriile de plastic ieftin merg să moară. Deși este în regulă să donezi jucării ca acestea, în general ar trebui încurajați copiii să aleagă jucării de calitate superioară, mai semnificative.

Odată ce jucăriile au fost selectate , mai dați-le o șansă să se asigure că totul este în ordine înainte de ambalare și expediere.

Verificați să nu există piese rupte sau deteriorate. Cu excepția cazului în care sunt ușor de reparat, jucăriile sparte sau jucăriile cu piese lipsă trebuie aruncate, nu donate. Un puzzle cu piese lipsă nu este bun și este posibil ca un joc fără toate componentele sale să nu poată fi jucat.

3. Spălați jucăriile de pluș

Înainte de a da o cutie cu animale de pluș carității, ar trebui să le spălați. Deși poate nu este necesar, unele organizații caritabile aleg oricum să spele noile donații – durează doar o oră sau două și le ajută să arate ca noi.

Spălarea animalelor de pluș nu este ca spălarea hainelor, așa că luați măsuri de precauție suplimentare pentru a vă asigura că jucăriile supraviețuiesc procesului.

Verificați etichetele. Nu toate animalele de pluș sunt lavabile la mașină. Dacă eticheta interzice spălarea la mașină, aveți două opțiuni: curățați jucăria cu o cârpă umedă sau aruncați-o dacă este prea murdară pentru a o dona ca atare.

Nici jucăriile cu baterii care nu pot fi scoase nu pot fi spălate, precum nici jucăriile decorate cu paiete sau articole lipite, jucăriile vechi și jucăriile care folosesc bile mici de spumă ca materiale de umplutură, care ar putea fi deteriorate în mașina de spălat.

Se spală pe ciclul de rufe delicate. După spălare, agățați jucăriile pentru a le usca. Punerea animalelor de pluș în uscător le-ar putea face să-și piardă forma.