Actualitate

(P) Start-up-urile cu potențial de inovație pentru economia circulară, susținute de Green Group

Sprijin pentru micile afaceri aflate la început de drum. Ajutorul vine de la unul dintre cei mai mari agenți economici din Buzău care a lansat recent o nouă divizie în cadrul companiei ce vizează tocmai o strategie de investiții în companiile aflate la început de drum și cu potențial mare de inovație pentru economia circulară.

Mai exact, este vorba despre Green Group, cel mai mare reciclator din România și liderul economiei circulare din Europa, cu fabrici și în Buzău, care a anunțat, printr-un comunicat de presă faptul că, sprijinit de Abris Capital Partners (“Abris”), investitorul de private equity specialist în transformarea ESG, a achiziționat SIGAD, un dezvoltator român de software de raportare de mediu. Practic, această achiziție marchează lansarea unei divizii a companiei GreenGroup, respectiv “Circular Innovations”, care va investi în companii de tip start-up sau scale-up, cu o contribuție importantă în dezvoltarea economiei circulare în Europa.

Este vorba de start-up-uri în special din zona de tehnologie, sau cele care vin cu soluții ce contribuie la obiectivele europene de valorificare eficientă a resurselor și reducere a emisiilor globale de carbon – companii aflate la început de drum și cu potențial mare de inovație pentru economia circulară. 

Divizia nou creata de Green Group – Circular Innovations –  vizeaza o strategie de investitii in acest tip de companii, care pot beneficia atât de sprijin financiar, cât și de expertiza de peste 20 de ani a Grupului în reciclare și valorificare a resurselor din deșeuri, de sinergia cu toate diviziile GreenGroup, de relatiile stabilite cu alti parteneri de afaceri și conexiunea bună cu industria, pentru a-și crește afacerile.

„Criza energetică și de aprovizionare cu materii prime, precum și încălzirea globală, reprezintă contextul care direcționează astăzi creșterea economiei și fundamentează principiile dezvoltării companiilor pe baze sustenabile. Este un moment propice pentru start-up-uri, prin oportunitățile de inovație și flexibilitate care le caracterizează și care le conferă o poziție privilegiată în economia circulară. Integrarea acestora în ecosistemul GreenGroup reprezintă un element strategic în consolidarea poziției noastre ca jucător integrat în economia circulară”, a declarat Constantin Damov, Președintele GreenGroup.

Investitorul central-european Abris a început investiția în GreenGroup în 2016 și de atunci colaborează cu echipa managerială a companiei pentru a extinde afacerea organic și prin achiziții și pentru a crea principalul jucător în domeniul economiei circulare din Europa. Achiziția SIGAD reprezintă o nouă etapă de creștere pentru GreenGroup, în orientarea sa către businessuri unice cu profil tehnologic, care contribuie la obiectivele de eficientizare a resurselor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la nivel global.

Adrian Stănculescu, Partener și Head of Abris Romania, afirmă:  „Lansarea acestei noi divizii susține un program amplu de investiții al GreenGroup, coordonat de Abris, urmărind consolidarea poziției Grupului ca lider regional în domeniul economiei circulare. Circular Innovations capitalizează un moment favorabil, în care mulți antreprenori își direcționează eforturile și afacerile înspre dezvoltare sustenabilă, prin soluții inovatoare. De asemenea, susținerea afacerilor care contribuie la reducerea amprentei de carbon este un pilon important din strategia ESG urmărită de Abris Capital Partners pentru anii următori”.

SIGAD este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori români de sisteme ERP care răspund nevoilor companiilor de a obține gestionarea eficientă a resurselor și îmbunătățirea performanțelor de mediu, printr-o soluție simplă și rapidă. Compania va beneficia atât de sprijin financiar, cât și de expertiza de peste 20 de ani a Grupului în reciclare și valorificare a resurselor din deșeuri. În plus, sinergiile cu toate diviziile GreenGroup, networkingul și relația bună cu stakeholderii cheie din industrie vor contribui la accelerarea creșterii.


„Într-o perioadă în care protecția mediului a devenit o prioritate asumată de guverne și instituții europene, parteneriatul cu GreenGroup ne oferă acces la investițiile necesare și experiența celui mai mare grup de reciclare din regiune, sprijinit de Abris, pentru a putea beneficia de o dezvoltare rapidă și extindere pe piața din România și din afară”, a declarat Andrei Dobrin, unul dintre fondatorii SIGAD,.

Așteptările sunt ca SIGAD să devină unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de software de mediu, raportări non-financiare, raportări ESG pentru companii mari și pentru IMM-uri, în România și în regiunea central-europeană. SIGAD va fi integrat în operațiunile consolidate ale GreenGroup.

Etichete