V-ați întrebat vreodată care este un preparat ușor de gătit, dar gustos și potrivit atât pentru copii, cât și pentru părinți? Dacă da, atunci aflați că acest articol vă este dedicat. În rândurile ce urmează ne dorim să vă sărim în ajutor prin a vă vorbi despre pilaf și varietatea de rețete pe care le puteți încerca. Acest preparat din orez se obține foarte ușor și este foarte versatil, ceea îl face potrivit pentru întreaga familie. Se servește în special la prânz și cină fiindcă este sățios și savuros. Tot ce vă rămâne de făcut la final, după ce alegeți una dintre rețetele pe care vi le vom prezenta, este să vă dați frâu liber imaginației pentru a adăuga plus de gust și a obține preparate și mai fabuloase, de unul singur. Vă garantăm că vă veți bucura toți apropiații. Deci, dacă vă doriți să aflați despre ce este vorba, citiți în continuare.
Fie că sunteți pasionat de gătit, fie că o faceți doar de nevoie, trebuie să recunoașteți că orezul se numără printre cele mai ofertante mâncăruri. De la cele dulci, precum orezul cu lapte, până la cele sărate, precum pilaful și risottoul aveți o mulțime de varietăți din care să alegeți. Tot ce contează este să vă lăsați inspirat și să adăugați plus de savoare după bunul plac. Nu vă fie teamă să încercați diverse condimente sau mirodenii, fiindcă numai așa vă veți da seama ce vi se potrivește și ce nu. Însă, până să ajungeți la acel pas, mai întâi trebuie să alegeți rețeta favorită. În continuare, vom începe enumerarea promisă și vă vom vorbi despre 4 tipuri de mâncare de orez. Veți afla pașii de preparare precum și la ce arome să vă așteptați, în speranța că vă vom ușura alegerea. Apoi, va veni rândul dumneavoastră să vă bucurați de gătit și să vă impresionați familia. Așadar, fără să mai stăm prea mult pe gânduri, iată ce rețete vă stau la dispoziție.
Prima și cea mai populară rețetă de pilaf este cea cu pui. Cărnița de pui, fie ea piept, copănele, aripioane sau pulpe, este o alegere potrivită în special pentru copii, datorită aromelor sale apetisante și gustului nostalgic pe care îl oferă mâncării. Alegeți tipul de carne favorit și optați pentru gătirea sa pe grătar, astfel încât aromele promise să iasă în evidență și mai mult. Între timp, preparați orezul într-o oală și amestecați din când în când pentru a evita să se lipească. Când apa începe să fiarbă, dați la foc mic și așteptați ca orezul să se umfle și să capete textura tipică. La final, puteți adăuga sare, un praf de usturoi și puțin piper după gust, alături de cărnița de pui aleasă și gata! Ați obținut unul dintre cele mai ușoare și savuroase preparate pentru toată familia.
Cea de-a doua rețetă la rând este pilaful cu legume. Aici aveți libertate din plin, deoarece puteți alege legumele favorite și fără ajutorul nostru. O recomandare, însă, este să optați pentru variante precum orezul cu mazăre, porumb, ardei gras roșu sau morcovi. Toate aceste legume aduc aroma fresh și revitalizantă de care aveți nevoie într-un preparat atunci când sunt folosite de unele singure. Însă, dacă alegeți un mix dintre toate cele menționate, va fi și mai bine. Veți obține o mâncare cu adevărat încântătoare, sățioasă și foarte savuroasă. Este alegerea potrivită pentru introducerea legumelor în alimentația celor mici, fără ca ele să fie prea evidente. Deci, puteți încerca preparatul fără griji fie ca fel principal, fie ca garnitură la o friptură clasică.
Trecem mai departe și ajungem la următoarea rețetă. Acum este vorba despre pilaful cu ciuperci. Chiar dacă ciupercile sunt rar pe placul celor mici, dacă totuși nu reușiți să îi convingeți să mănânce, dumneavoastră și partenerul tot vă veți bucura de mâncărică. Preparatul nu va fi irosit. Astfel, aflați că aveți la dispoziție diverse sortimente de ciuperci din care să alegeți. Vă îndemnăm să optați pentru cele preferate. Apoi, spălați-le bine, tăiați-le rondele și căliți-le puțin la tigaie, în unt, înainte să le puneți în orez și, la final, amestecați bine pentru ca gusturile să se întrepătrundă. Veți obține un pilaf bogat și cremos, plin de savoare și arome.
Nu în ultimul rând, iată-ne ajunși și la cea de-a patra rețetă: orezul cu parmezan, tip risotto. Deși acest preparat are o rețetă dificilă, totuși există și varianta mai simplă care vă poate oferi același gust. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați unt din belșug în orezul fiert și să radeți parmezan deasupra. Amestecați bine pentru topirea lor și serviți cu piper și sare. Rețeta nu necesită garnitură. Deci, o puteți servi după bunul plac.
Iar acum că ați aflat toate opțiunile de preparare, sunteți gata să vă impresionați apropiații? Noi așa sperăm! Pentru și mai multă inspirație, puteți naviga mediul online.








Adaugă comentarii