Actualitate

(P) Tot ce trebuie să știți pentru a alege cea mai bună oglindă

Oglinzile nu sunt doar pentru baie sau dressing. O oglindă bine amplasată poate adăuga lumină și stil oricărei încăperi. Puteți folosi oglinzile pentru a direcționa atenția unui oaspete într-un hol sau pentru a lumina o cameră care ar putea avea puțin acces la lumina zilei. Ele creează iluzia unui spațiu suplimentar și ajută la adăugarea de activitate și interes, oferind ochiului mai multe lucruri la care să se uite în spațiile mici.

Există o oglindă pentru fiecare spațiu și scop, este nevoie doar de puțină creativitate și înțelegere pentru a găsi oglinda care se potrivește perfect. Citiți mai departe pentru o prezentare completă a modului în care să potriviți oglinzile în orice cameră.

Când vine vorba de decorarea oricărei încăperi, totul se reduce la proporțiile spațiului și la obiectele care îl decorează, iar oglinzile nu fac excepție de la regulă. Oglinzile pot fi fie un punct focal pentru schema de decorare a pereților unei încăperi, fie pot fi un accent util. Asta înseamnă că trebuie să știi cât de mult spațiu ai la dispoziție pentru a lucra, în orice caz. În consecință, primul pas este să măsurați spațiul disponibil unde doriți să puneți o oglindă comandata de pe Emag.

Măsurați o hartă a peretelui, notând dimensiunea oricărui mobilier care se va afla sub oglinzi, cum ar fi mesele, și cât de aproape va fi oglinda de ferestre, uși sau corpuri de iluminat. Notați orice rafturi fixe sau prize electrice pe care va trebui să le ocoliți atunci când proiectați decorul de perete.

Mărimea și forma exactă a oglinzii vor depinde de preferințele dvs. vizuale, dar spațiul va părea aglomerat sau dezordonat dacă piesele nu se echilibrează între ele. Atunci când începeți cu o măsurătoare a spațiului disponibil, vă va ajuta să stabiliți dacă doriți să faceți din oglindă punctul focal și să aranjați totul în jurul ei, sau dacă oglinda va fi un accent secundar pentru a adăuga doar un interes trecător. Dispunerea depinde de dvs., așa că este util să începeți cu cât mai multe informații înainte de a face alegerea.

Dimensiunea oglinzii face o diferență uriașă, dar nu există o opțiune unică pentru toate. Când alegeți o dimensiune, gândiți-vă la:

  • Locul în care oglinda își are locul. Dimensiunea oglinzii pe care o alegeți să o agățați deasupra șemineului va fi foarte diferită de dimensiunea pe care o alegeți să o montați pe un perete din hol.
  • Scopul oglinzii. Accentuați o colecție de artă sau o galerie de fotografii de familie, sau amenajați un spațiu pentru a vă perfecționa înfățișarea în fiecare dimineață?
  • Cât de mult spațiu aveți. Chiar și oglinzile de mici dimensiuni pot lumina semnificativ un spațiu, dar vreți ca oglinda să fie singurul punct focal din cameră sau preferați să amestecați lucrurile cu alte elemente decorative?

Dacă vreți ca oglinda să se integreze în cameră, alegeți una mare. Oglinda va reflecta mai mult din mediul înconjurător și va fi mai puțin deranjantă decât una sau mai multe oglinzi mai mici. De asemenea, va da camerei aspectul de a fi mai mare decât este în realitate.

Ce trebuie să știți despre dimensiunea oglinzii:

– O singură oglindă prea mică va arăta deplasat pe un perete mare, așa că, dacă lucrați cu o pânză goală, alegeți o oglindă decorativă mare.

– Lățimea unei oglinzi ar trebui să fie egală sau, alternativ, aproximativ două treimi sau trei sferturi din dimensiunea mobilierului de sub ea. Excepția se află în baie, unde o oglindă ar trebui să fie cu doar câțiva centimetri mai îngustă decât dulapul.

– Înălțimea contează, așa că, atunci când lucrați cu oglinzi mai înalte, lăsați aproximativ jumătate metru de suprafață reflectorizantă deasupra și sub nivelul ochilor dvs. atunci când instalați oglinda.

Există piese de artă strălucitoare de toate mărimile și formele din care puteți alege, așa că este important să restrângeți tipul de oglindă pe care îl căutați. Pentru ce intenționați să folosiți oglinda: este o piesă de artă sau va fi folosită pentru a vă asigura că părul este periat înainte de a ieși din casă dimineața? Cel mai bine este să aveți o idee despre cum vreți să o folosiți înainte de a începe, pentru că, cu cât vă uitați mai mult, cu atât veți avea mai multe idei! Selecția poate fi copleșitoare, așa că poate fi de ajutor să aveți în minte un tip de oglindă pentru a vă putea concentra căutarea.

Oglinda de accent potrivită poate adăuga profunzime și lumină oricărui spațiu. Aceste oglinzi pot fi mari sau mici și sunt, de obicei, decorative, fie cu o ramă distinctă, fie cu o formă, fie cu detalii smălțuite sau gravate. Dacă folosiți o oglindă ca piesă de accent, dimensiunea și stilul trebuie să meargă mână în mână.

Folosiți aceste sfaturi pentru a alege oglinda de accent potrivită:

– Alegeți o oglindă care este mai mare decât orice alt element decorativ de pe peretele său, dacă doriți ca aceasta să devină un punct focal îndrăzneț.

– Alegeți o oglindă care se potrivește cu stilurile ramei de pe alte obiecte de artă dacă o adăugați la un perete de galerie.