Actualitate

(P) Un studiu internațional dezvăluie cele mai importante secrete de îngrijire a pielii de la dermatologii din întreaga lume

Brandul numărul 1 de îngrijire a pielii recomandat de dermatologi din SUA apelează la un panel mondial de experți dermatologi pentru a împărtăși cele mai bune sfaturi de îngrijire a pielii, ca parte a noii campanii globale

Ca parte a campaniei Skincare You Want to Share, CeraVe, marca de îngrijire a pielii recomandată de dermatologul nr. 1 din Statele Unite, a publicat rezultatele unui sondaj despre cele mai importante secrete de îngrijire a pielii corpului care merită împărtășite, în opinia a 54 de dermatologi din 23 de țări diferite.

Rezultatele au fost dezvăluite în cadrul unui eveniment de presă care a inclus un panel de trei experți dermatologi în fața unei audiențe globale, inclusiv KOL-uri de top din industrie și profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume.

Scopul campaniei Skincare You Want to Share este de a educa consumatorii cu privire la importanța unei rutine de îngrijire a pielii corpului, care este adesea neglijată în comparație cu îngrijirea pielii feței. Conform sondajului, 90% dintre dermatologii chestionați au declarat că aplicarea zilnică a unei creme hidratante pe corp este importantă sau foarte importantă pentru sănătatea generală a pielii și 87% consideră că hidratarea corpului este la fel de importantă sau mai importantă decât cea a feței. Aceste rezultate subliniază faptul că importanța hidratării corpului pentru obținerea unei pieli sănătoase este universal recunoscută în rândul dermatologilor. Cu toate acestea, recomandările dermatologilor nu sunt întotdeauna reflectate în comportamentul pacienților. Studiul a constatat că mai mult de o treime (35%) dintre dermatologii chestionați consideră că pacienții lor neglijează adesea toate părțile corpului, cu excepția feței. Cele mai des neglijate părți ale corpului, potrivit dermatologilor chestionați, sunt picioarele și picioarele (59%), urmate de gât (37%) și de brațe și coate (35%).

Fiind un brand înrădăcinat în știință, CeraVe colaborează îndeaproape cu dermatologii pentru a dezvolta produse eficiente pentru toți oamenii și știm cât de esențială este o rutină de îngrijire adecvată a pielii pentru întregul corp. O parte din misiunea lor de a oferi îngrijire terapeutică a pielii pentru toți oamenii este creșterea accesului la educație în domeniul îngrijirii pielii, iar prin împărtășirea sfaturilor dermatologilor prin această campanie, speră să inspire oamenii să aibă mai multă grijă de pielea lor. Puteti comanda chiar si online crema CeraVe de pe Emag.

Dermatologii chestionați de CeraVe au împărtășit, de asemenea, informații suplimentare despre îngrijirea pielii corpului, subliniind importanța hidratării corpului. „Suntem în mod constant expuși la diferite tipuri de factori care ne afectează pielea: vremea, poluarea, dieta și stilul de viață, așa că trebuie să ne protejăm pielea – iar [soluția] pentru a face acest lucru este hidratarea”, a declarat Ana Valencia, dermatolog acreditat.

„Mulți dintre pacienții [mei] care nu se hidratează zilnic așteaptă [până în] ultimul minut, când suferă de prurit [sau] eczemă/dermatită iritantă, pentru a consulta un dermatolog, iar atunci trebuie să începem cu [o] rețetă de steroizi și chiar alte tratamente mai agresive pentru a opri exacerbarea [crizei]”, a declarat Shasa Hu, dermatolog acreditat. „Adesea, astfel de crize pot fi prevenite printr-o bună îngrijire a pielii corpului [folosind] produse fără parfum și [o] aplicare zilnică de cremă hidratantă”.

Când vine vorba de secretele CeraVe și ale dermatologilor pentru o piele sănătoasă, a existat un secret care a urcat în top – hidratarea după duș sau când pielea este umedă. De fapt, 96% dintre dermatologii intervievați au fost de acord că cel mai important moment pentru a hidrata corpul este după duș pentru a sigila umiditatea. Alte sfaturi comune pentru hidratarea după duș au inclus tamponarea pielii în loc de frecare, menținerea dușurilor scurte și folosirea apei călduțe în loc de apă fierbinte pentru a preveni iritarea pielii.

„Îngrijirea pielii corpului necesită diligență și consecvență zilnică”, a continuat Hu. „Pentru femeile care se rad frecvent, aplicarea unei creme hidratante pentru corp după va ajuta la minimizarea iritației pielii. Pentru bărbații cu păr pe corp și piele predispusă la eczeme, o rutină zilnică cu un produs de curățare [hidratant] în timpul [dușului] urmat de o [loțiune hidratantă poate fi] mai ușor de urmat decât folosirea [unei] creme hidratante mai groase, [totuși] formulele mai groase, cum ar fi [o] cremă [sunt] de obicei mai hidratante și mai hrănitoare. [Cu toate acestea], aplicarea cremei hidratante pe pielea umedă va îmbunătăți și mai mult hidratarea.”