Actualitate

Paradă stradală, astăzi, pe Bălcescu! Începe Buzău International Arts Festival. Programul complet

Așteptarea a luat sfârșit. Astăzi, 20 august, va începe cel mai mare festival organizat în Buzău. Este vorba despre Buzău International Arts  Festival, eveniment care, timp de o lună,  va aduce buzoienilor  filme bune, piese de teatru în premieră, concerte, expoziții dar și întâlniri cu actori renumiți, invitatul special al festivalului fiind celebrul actor Michele Placido, cunoscut de români din celebrul serial Caracatița.

Buzău International Arts  Festival debutează sâmbătă, 20 august, cu evenimente dedicate, în special, copiilor. De la ora 17.00 Bulevardul Nicolae Bălcescu se va transforma în polul distracției. Aici va fi organizată o paradă stradală din care vor face parte personaje costumate, statui vivante, picioroange, jonglerii cu focul – Trupa Symbol of Light, percuționiștii SuperChill, jonglerii pe sârmă, personaje din filme pentru copii și supereroi. Spectacol vor face și motocicliștii de la clubul B-Zones RC Buzău. Un alt punct de atracție va fi parada automobilelor retro.

Deschiderea oficială a #BIAF2022 va avea loc în data de 21 august, cu un concert susținut de Mihai Mărgineanu & BANDA, în Parcul Crâng, zona Obelisc, de la orele 19:30.

Evenimentele vor continua în fiecare zi, până pe 20 septembrie. Iată programul primei săptămâni:

Publicul va avea ocazia de a participa la numeroase concerte, pentru că la BIAF 2022 vor fi prezenți: Mahala Rai Banda, DJ Gojira, Tourette Roulette, The Groovy Bastards, precum și buzoienii de la Trupa Cin5i și cei de la Hangar 6, cărora li se vor alătura multe trupe de tineri, inclusiv din orașul Buzău.

Când va ajunge la Buzău actorul italian care ”i-a dat viață” comisarului Cattani, aflați aici.