Actualitate

Părăsiți de mamă, chinuiți de sărăcie! Povestea fraților cărora profesorul de religie vrea să le ridice o casă

Rămași fără mamă și crescuți de tatăl bolnav. Este povestea tristă a trei frați pentru care fiecare zi înseamnă lipsuri și greutăți. Locuiesc împreună cu tatăl lor într-o cămăruță de pământ și abia dacă au ce pune pe masă. Dar, în ciuda sărăciei, cu toții mai au putere să zâmbească și să se bucure că încă se au unul pe celălalt.

”Sunt tare drăgălași și au un zâmbet cald și ochi luminoși!”, îi descriu cei care îi cunosc.

Mara, Manu și Ștefi sunt din satul Movila Banului, județul Buzău. Când s-a născut Mara, mama i-a părăsit. Cei trei frați au rămas cu tatăl lor dar și cu un frățior mai mare care, din păcate, s-a îndepărtat de restul familiei. Acum locuiește în alt oraș pentru că, din cauza lipsurilor, a abandonat școala și a plecat să muncească.

Povestea acestei familii este cunoscută de toată comunitatea iar pentru ei a fost demarată o campanie umanitară. Cel care a venit cu inițiativa este profesorul lor de religie, Mircea Ene. Totul a început în urmă cu patru ani, când, în pauza de masă de la școală, profesorul a observat că cei trei copilași nu au pachețel.

”În timpul pauzei de masă le-am spus să scoată ceva de mâncare și am văzut că ei nu au scos nimic. I-am întrebat de ce nu scot, dacă nu vor să mănânce. Și ei nu au spus nimic. Și așa mi-am dat seama. Am vorbit cu doamna lor învățătoare și am aflat povestea lor. Ei mai au un frate mai mare, dar pe când era în clasa a V-a, a abandonat școala să poată să muncească. Au fost abandonați de mama lor când s-a născut cea de a doua fetiță, acum circa 8 ani. Sunt crescuți de tatăl lor dar care a fost operat și nu prea poate să muncească. Trăiesc în niște condiții horror. Au o cămăruță de pământ. Atunci am decis să-i ajutăm și le-am asigurat pachețelul din fiecare zi de la școală. Sunt copiii îngrijiți când vin la școală”, ne-a spus Mircea Ene.

În campania sa, profesorul de religie și-a cooptat și prietenul său, profesorul de limba română, Cătălin Zaman, și împreună cu alți oameni cu suflet au decis să le construiască celor trei copilași o căsă.

” Trăiesc în condiții…horror, într-o singură cameră, atât au!O cameră în care iarna le e frig și vara cald!Dar, mulțumită lui Dumnezeu, există oameni buni, oameni mari, oameni cu suflet. Ene Mircea i-a descoperit,  Adela Dediulescu e motorașul din spatele unor acțiuni caritabile de amploare. Am hotărât să le construim casă și o vom face, pentru că există oameni buni, care ne vor ajuta”, scrie pe Facebook Cătălin Zaman.

Campania a demarat și deja primii bănuți au ajuns în conturile deschise de cei ”îngeri păzitori” ai celor trei frățiori, însă suma necesară este mult mai mare.

” În primăvară vom începe lucrările, iar pentru aceasta avem nevoie de ajutor și de încurajare Și de multe rugăciuni. Contul deschis special pentru acest proiect este: RO16 RZBR 0000 0600 2319 6200 .Deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Adela-Carmen Dediulescu”, a scris Adela pe contul său de Facebook.

Cei trei au deja proiectul casei pe care l-au primit tot ca o donație de la un om cu suflet mare.

”Acceptăm și ajutoare în materiale de construcții, obiecte sanitare, forță de muncă etc. Împreuna le dăm șansa să nu abandoneze școala din cauza condițiilor atât de grele de trai, să aibă o căsuță cu utilități, baie în casă, dormitoare (fiind doua fete și un băiat vor avea dormitoare separate), bucătărie și un mic living”, sunt planurile celor trei care au demarat campania.

După finalizarea căsuței, urmează să le fie amenajat și o grădină cu legume și condiții pentru a putea crește păsări, astfel încât hrana din fiecare zi să nu mai fie o grijă atât de mare.

”Eu cred în minuni pentru că minunile există! Viața, chiar dacă tare grea uneori, este un dar! Iar Bunul Dumnezeu înainte de toate cred că ne vrea bine și fericiți!”, a scris Adela pe contul său de Facebook.