Actualitate

”Parcă trag la mine bătrânii!” Ce povestește buzoianul care a evitat, la milimetru, o tragedie. În urmă cu câteva luni a salvat viața a patru persoane

A salvat, la milimetru, viața unei bătrâne care a sărit în fața TIR-ului pe care îl conducea, iar de atunci viața lui s-a schimbat în bine. Cuvintele de laudă și mulțumire primite de la oameni necunoscuți dar și felicitările venite din partea superiorilor și chiar de la reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Buzău l-au făcut să simtă că meseria pe care o practică de 19 ani este cea care i se potrivește. Este ceea ce povestește Georgian Dinu, buzoianul care, în urmă cu câteva zile, a evitat o tragedie după ce o femeie în vârstă de 90 de ani s-a angajat în traversarea unei străzi, fără să se asigure. Salvatorul mărturisește că nu este prima dată când are parte de astfel de evenimente și că, în urmă cu aproape un an de zile a reușit să evite un impact cu un autoturism în care se aflau patru persoane, dintre care doi bătrâni.

Georgian Dinu are 37 de ani, iar la împlinirea vârstei majoratului și-a obținut permisul de șofer profesionist. Încă de la început, bărbatul a condus mașini de mare tonaj. Este la volan aproape toată ziua, iar în cei 19 ani de șofat a avut parte și de experiențe mai puțin plăcute și chiar amenzi de circulație pentru încălcări minore ale legislației rutiere cum ar fi portul centurii de sigurnață.

Întâmplarea de care a avut parte săptămâna trecută a reprezentat însă lecția de viață care i-a adus cea mai mare schimbare în bine. A învățat că atunci când faci bine, binele se întoarce. Oameni necunoscuți îi sunt acum prieteni, iar șefii l-au felicitat și l-au premiat, în timp ce pentru polițiștii buzoieni Georgian a devenit ”un exemplu pozitiv”. 

„Am primit foarte multe cereri de prietenie. Multe mesaje pro. Au fost și câteva contra. Eu le mulțumesc la toți pentru gândurile și mesajele adresate. Am primit și cadouri. De exemplu, o cameră de bord profesională, iar un alt domn din Galați mi-a dăruit și un premiu în bani pentru băiatul meu. Toți șefii mei m-au felicitat. Mulțumesc tuturor că au fost alături de mine. M-au ajutat să-mi revin mai repede din șocul în care eram. Când ai așa multe mesaje pozitive poți trece mai ușor peste ceea ce s-a întâmplat”, a povestit Georgian Dinu.

Un mesaj de felicitare a venit chiar și din partea Inspectoratului Județean de Poliție Buzău. Silviu Dinu, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ, și Andreea Marchidan, inspectorul principal din cadrul Compartimentului pentru Analiza și Prevenirea Criminalității, l-au primit astăzi, 31 august, pe Georgian la Clubul Polițiștilor . I-au strâns mâna și i-au acordat o ”diplomă de master în condus defensiv” pentru ”salvarea vieții unui pieton”.

” Vreau să vă mulțumesc și eu pentru prezența dumneavoastră aici și vreau să vă acord toată stima și prețuirea noastră în calitatea mea, de polițist rutier. Nu de multe ori ne întâlnim cu un astfel de gest, cu o asemenea prezență de spirit a unui șofer profesionist chiar, în condițiile în care dânsul a reușit să efectueze acea manevră, deși era un spațiu foarte redus, și timpul era foarte mic, ducând la salvarea unei vieți omenești”, a spus Silviu Dinu, șef Serviciu Rutier din cadrul IPJ Buzău.

De altfel, conducerea defensivă dar și viteza sa de reacție l-au ajutat pe Georgian să evite un alt impact care s-ar fi putut încheia tragic. Totul s-a întâmplat în urmă cu aproape un an, pe când se deplasa, tot la volanul unui mastodont, de la Buzău la Ploiești. Atunci, în fața TIR-ului i-a apărut un autoturism, condus de un bătrân de 80 de ani.

”Parcă trag la mine bătrânii”, spune Georgian.

Georgian Dinu a devenit cunoscut după ce, pe 25 august, pe când se afla pe un drum din județul Galați, a reușit să evite, la milimetru, o bătrână care a traversat strada pe un loc nepermis.  Imaginile din momentul incidentului, făcute publice de poliștiștii gălățeni, au făcut înconjurul țării și au arătat că atenția la volan poate salva vieți.  

Imaginile impactului le puteti urmări aici.