Actualitate

Dezastru la bacalaureatul de toamnă. Mulți absenți, rezultate sub așteptări. Ce spun șefii din Învățământ

Bacalaureatul, o piatră de încercare prea grea pentru sute de tineri.  

Rezultatele la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului s-au afișat marți la prânz, aici, și arată că puțini dintre tinerii care au susținut examenul au fost si pregătiți. La Buzău, 683 de tineri s-au înscris la examen, însă efectiv, în sălile de clasă au intrat doar  576. Dintre aceștia, au promovat bacalaureatul 159, ceea ce înseamnă o rată de promovare de 27. 6 la sută.  Cea mai mare medie, 9.23,  a fost obținută de un elev de la Colegiul Pedagogic.

„Important este că examenul s-a desfășurat în condiții bune, optime și fiecare a primit nota în conformitate cu rezolvarea subiectelor din foaia de examen, din teză. Am avut înscriși 683 de candidați, au fost prezenți 576 și  rata de promovare a fost de 27,6%. Practic, 159 sunt reușiți. Înseamnă că mai au ceva de făcut, de lucrat, pentru a reveni în sesiunile viitoare și a reuși să promoveze, pentru cei care-și doresc examenul de bacalaureat.”, a declarat inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

De altfel,  în toate județele din regiune, absolvenții de liceu au picat pe capete examenul. Pentru cei care își pun speranța în contestații, acestea se depun marți până la ora 18.00.

Rezultatele finale se vor afisa pe 3 septembrie.