Actualitate

Parcările, o mare problemă în Buzău. Ce soluții au autoritățile?

Locurile de parcare, total insuficiente în comparație cu numărul  vehiculelor, reprezintă una dintre problemele cu care se confruntă zilnic șoferii în municipiul Buzău. În anumite intervale orare și în anumite zone, găsirea unui loc de parcare liber este o misiune aproape imposibilă. Situația este scoasă în evidență și de un studiu realizat de Vegacomp Consulting.

Potrivit radiografiei parcărilor din țară, municipiul Buzău suferă când vine vorba despre parcările rezidențiale. Orașul nu se regăsește în TOP 10 orașe medii la această categorie.

Cum explică autoritățile locale situația? De fapt, spune viceprimarul Ionuț Apostu, numărul parcărilor din jurul blocurilor este mult mai mare, însă, în evidențele oficiale sunt doar locurile atribuite locatarilor în ultimii ani.

“Noi, la nivelul municipiului Buzău, avem 8 093 de parcări de reședință atribuite ca atare în sistemul de licitații publice. Acestea sunt doar cele atribuite cetățenilor. Pe lângă acestea, sunt altele, de ordinul miilor, neoficial parcări de reședință dar care nu au fost atribuite, nefiind în evidența primăriei. Abia după ce vor fi trasate, numerotate, se vor regăsi în evidențele oficiale.”

În schimb, ceva mai bine ar sta Buzăul, conform studiului,  la categoria parcări situate în jurul piețelor și centrelor comerciale. La această categorie, orașul se regăsește pe locul 3, cu 1 415 locuri de parcare. Iar în ceea ce privește parcările de pe marginea străzilor, Buzăul ocupă locul 10 într-un top al orașelor medii, cu 9 300 astfel de locuri.

Ce soluții are municipalitatea pentru rezolvarea problemei parcărilor?

“Politica municipiului Buzău din ultimii 6 ani, cel puțin, este aceea de a resistematiza circulația rutieră, de a fi introduse noi sensuri unice ce permit amenajarea unor locuri de parcare stânga-dreapta, în condițiile în care aceste sensuri rezolvă o mare problemă a cetățenilor. E deja arhicunoscut faptul că la nivelul municipiului Buzău avem peste 60 000 vehicule înmatriculate la Direcția Economică, așa că necesarul în cazul locurilor de parcare este destul de mare. Dar, politica de investiții și pentru acest an este de a crea noi locuri de parcare. În buget avem prinse 3 parcări supraetajate în zona Unirii Sud. Speranța noastră este că aceste parcări vor fi realizate în acest an. Din actualul proiect lansat încă de anul trecut noi spunem că vor rezultate undeva la 300 de locuri în parcările supraetajate. După implementarea acestor investiții, vom continua acest proiect, la care se adaugă investiții în reabilitarea parcărilor. În prezent, societatea Urbis Serv lucrează la parcările din Unirii, zona Clubul Polițiștilor, și la reabilitarea celor din Dorobanți și Broșteni.”

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Primăria Buzau își bate joc de cetățenii orașului. Au eliminat de pe străzi foarte multe parcări care erau gratuite și au înființat in locul dor doar jumătate din numărul celor vechi. Iar cele noi sunt cu plata la parcometre. La primăria buzau nu se gândește nimeni la soluționarea unor probleme existente înainte de a pune in practica asfaltarea unor străzi. Traficul este infernal , mai rău ca in orașele mari. Străzile sunt pline de gropi și de “mini giratorii din plastic “ care mai rău încurca. Parcările nu trebuiau eliminate nici pe strada Frasinet , nici pe unirii , nici pe celelalte străzi. Asta in timp ce primăria , prefectura , poliția și directorii unor instititii , au parcare rezervată. Ori parcări pentru toți , ori pentru nimeni. Simplu