Actualitate

Ce investiții se vor realiza anul acesta cu bani de la buget. Vin sume importante pentru mai multe comune din județ

Anul trecut s-au făcut investiții record în România, după cum a anunțat recent premierul Nicolae Ciucă. Iar acestea nu doar că vor continua, dar unele dintre ele vor deschide noi perspective și oportunități pentru comunitățile locale. Cel puțin așa se anunță la Buzău, iar parlamentarii liberali spun că 2023 va fi anul investițiilor pentru județ.

Potrivit deputatului Gabriel Avrămescu, peste 4,5 milioane de lei sunt prevăzuți doar pentru investiții în județul Buzău, sumele fiind deja aprobate prin legea bugetului de stat. Multe dintre ele se vor realiza în urma amendamentelor depuse de Gabriel Avrămescu și de senatorul Vlad Mircea Pufu, adoptate în plen.

”Bugetul de stat pentru anul acesta prevede o finanţare de peste 4,5 milioane de lei pentru investiţii în judeţul Buzău, majoritatea amendamentelor fiind aprobate la propunerea mea şi a colegului meu, senatorul Vlad Mircea Pufu. Mă bucur că toată lumea a înţeles că e nevoie de astfel de proiecte şi în comunele din judeţ, nu doar în marile oraşe”, arată deputatul buzoian într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, de la bugetul de stat vor ajunge la Beceni 120.000 de lei pentru modernizarea bazei sportive, în vreme ce în comuna C.A. Rosetti va fi reparat terenul de sport al școlii gimnaziale din localitate, proiect pentru care a fost alocată suma de 100.000 lei.

În satele Brădeanu și Smârdan din comuna Brădeanu urmează să fie făcute investiţii în sistemul de apă şi canalizare, în sumă de 100.000 lei. Tot 100.000 de lei ajung și la Lopătari pentru o piaţă comunală modernă. De asemenea, mai multe comune, respective Chiojdu, Calvini, Cochirleanca, Padina, Pardoși, Scutelnici și Valea Salciei  vor fi dotate cu utilaje pentru lucrări edilitare, iar la Tisău vor fi cumpărate utilaje pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere reciclabile.

Nu în ultimul rând, în urma amendamentelor formulate de cei doi parlamentari buzoieni și adoptate de Parlament, prin Legea bugetului de stat au fost alocați bani și pentru modernizarea căminului cultural din comuna Vadu Pașii.