Actualitate SĂNĂTATE

Primul focar de gripă din Buzău. Jumătate de clasă, acasă

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat primul focar de gripă din acest sezon, în județ, după ce jumătate dintre elevii unei clase au fost diagnosticați cu gripă.

Nouă copii dintr-o clasă din satul Udați, comuna Smeeni, au fost diagnosticați, rând pe rând, cu gripă. Primii șase au fost diagnosticați acasă, de părinți, iar când conducerea școlii a văzut că de la o zi la alta numărul copiilor care lipseau era tot mai mare atunci au fost anunțate autoritățile de sănătate publică. Reprezentanții DSP au fost marți la școală de unde au luat alte două probe pentru testarea PCR.

La câteva ore, rezultatul a arătat că și acei elevi erau bolnavi de gripă astfel că DSP a declarat acolo primul focar din acest sezon, în județul Buzău.

În total au fost confirmați cu gripă 9 copii, adică aproape jumătate din numărul total al elevilor din clasă. Potrivit epidemiologului șef, Carmen Scântei, este vorba despre o clasă mixtă în care învață copii de la clasa I până la clasa a VIII-a. Starea copiilor este una bună astfel că, deocamdată, nu s-a impus internarea.

Restul copiilor vor merge în continuare la școală, însă vor fi monitorizați. DSP a impus, de asemenea, măsuri de dezinfecție în clasă.