Actualitate Social

Parcul Tineretului, punctul zero al terapiei prin mișcare, în acest week-end

În Parcul Tineretului din Buzău se desfășoară, în acest week-end, cea de-a treia ediție a unui eveniment care promovează terapia prin sport în comunitate și, în mod special, în rândul persoanelor cu dizabilități. ”Vâslim la caiace și zâmbim fără limite” a devenit reuniunea anuală care aduce în același loc copii, tineri și adulți, unii în scaune rulante, din Buzău și din țară, pentru a socializa, a se distra și a face mișcare. Inițiativa aparține Asociației Îmbunătățirea Vieții Buzău, fiind susținută de Consiliul Județean și Primăria Buzău,

Evenimentul a debutat sâmbătă după-amaiză, cu plimbări cu caiacul pe lacul din Parcul Tineretului, organizate de voluntarii de la Caiac Smile Satu Mare. Zeci de tineri cu dizabilități au dat scaunul rulant pe caic pentru turele pe lac, pentru mulți fiind o experiențăîn premieră. În paralel cu distracția pe luciul apei, Zabi Tudor și ajutoarele sale au animat petrecerea de pe uscat, unde muzica, concursurile și dansul au fost rețeta distracției, pe care organizatorii au întreținut-o cu înghețată și răcoritoare oferite gratuit sau sub formă de premii.

Pentru distracția din Parcul Tineretului, unii participanți au venit de la sute de kilometri distanță. 60 de persoane cu dizabilități, unele având însoțitori, au fost invitate, în acest week-end, la Buzău, organizatorii asigurându-le cazarea la unități din oraș.

Ziua s-a încheiat apoetotic cu un spectacol de lasere deasupra apei, inedit pentru Buzău.

A doua zi de distracție, duminică, debutează la ora 10,00 și se va desfășura după programul de mai jos:

10-15 -Plimbări cu caiacul

10-15 Animație și pictură pe față, baloane modelabile, baloane de săpun

11-13 Mascote

11-13 Antrenamente sportive cu instructorii Jandarmeriei Buzău

11-13 Ateliere interactive cu Poliția Buzău pentru prevenirea victimizării și integrare socială

11-14 Cabina foto

11-14 Tir cu arcul

11-15 Plimbare cu motocicletele cu ataș

12-15 Prezentare instrumente populare și inițiere

12-14 Concurs bărcuțe din hârtie pe lac

12-15 Terapie prin arte marțiale

12-15 Construcții aeromodele

11-15 Jocuri terapeutice, darts, trotinetă, șah, tenis de masă