Actualitate

Nu la Poșta Câlnău, poate la Țintești! CJ Buzău vrea să cumpere un teren pentru amenajarea de stații de sortare și compostare a deșeurilor

Consiliul Județean Buzău vrea să cumpere un teren pe care ar urma să fie construite stații de sortare și compostare a deșeurilor colectate din localitățile buzoiene. Este vorba despre stațiile prevăzute în cadrul unui amplu proiect referitor la gestionarea deșeurilor în județul Buzău. Inițial, Consiliul Județean a încercat să amenajeze aceste stații și instalații de tratare mecano-biologică a deșeurilor în comunele Poșta Câlnău și Vadu Pașii. Rând pe rând, însă, în decursul ultimilor ani, fiecare din cele două variante a picat, fie din cauza nemulțirii localnicilor, fie din alte motive.

Pentru a putea grăbi lucrurile, autoritățile județene au decis să cumpere un teren de pe piața liberă. Ar fi nevoie de un teren arabil, situat în extravilan, cu o suprafață între 5 și 7 hectare. Terenul ar trebui să fie situat în sudul județului, în localități precum Gălbinași, Țintești, Poșta Câlnău, Vadu Pașii.

Un proiect de hotărâre care prevede intenția de achiziționare a terenului va fi supus votului în ședința Consiliului Județean Buzău de săptămâna viitoare.

Master planul de gestionare a deșeurilor în Buzău este un proiect evaluat la circa 25 de milioane de euro.

Autorul știrilor

Elena Petre

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Groapa de gunoi va fi intre Țintești si Buzau. Asta era si miza unirii celor două UAT-uri.
    Atata timp cat Primăria Buzau se laudă cu cea mai mare fabrică de reciclare a gunoaielor din Sud-Estul Europei, este musai ca in apropiere sa se afle si o mega groapă de gunoi.
    Bineînțeles că nu va fi doar pentru utilitatea județului. Se pot importa gunoaie si din Germania.
    Asta este miza, ăsta este viitorul orasului Buzău, o mega groapă de gunoi. Buzău open city! despre asta este.