Alertă Coronavirus Buzău

Pare că bate în retragere: 4 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Pare că bate în retragere, însă pericolul nu a trecut întru totul.   

Coronavirusul a îmbolnăvit doar 4 buzoieni în ultimele 24 de ore. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 29 și 77 de ani, care au fost confirmați pozitivi fie în urma unor teste PCR, fie în urma unor teste rapide.

Cu aceste ultime 4 paturi, Buzăul a ajuns să numere, de la debutul pandemiei 12. 534 infectări și 405 decese.

 Deși numărul infectarilor a scazut considerabil în ultimele zile, riscul nu a trecut. De aceea, autoritățile fac in aceasta perioada noi strategii pentru a vaccina persoanele care nu pot ajunge în centrele de vaccinare. De asemenea, pentru a crește rata de vaccinare, în zilele următoare, vor fi imunizați toți tinerii cu vârsta peste 16 ani, în cazul cărora părinții și-au dat acordul.

Nu este, însă, singura soluție identificată de autorități pentru a vaccina un număr însemnat de persoane, în încercarea de a scădea semnificativ riscurile apariției unui nou val de îmbolnăviri. La sfârșit de săptămână ar putea fi deschis un nou centru de vaccinare în cel mai mare centru comercial din municipiul Buzău. Pe de altă parte, echipele mobile din cadrul DSP Buzău vor ajunge, în perioda imediat următoare, în comunele mari din județ, pentru imunizarea populației.