Actualitate POLITICĂ

Partidul nu îl mai vrea pe Cîțu. Liberalii buzoieni cer un congres extraordinar

E freamăt în Partidul Național Liberal. Președintele ales în septembrie anul trecut, Florin Cîțu, pare să aibă zilele numărate la șefia PNL. Tot mai multe voci îi contestă autoritatea, iar majoritatea covârșitoare a liderilor din teritoriu îi cere să facă un pas în spate.

Potrivit presei centrale, 42 din cei 48 de lideri de filiale s-au pronunțat deja în favoarea înlăturării lui Florin Cîțu. Printre cei care susțin că frâiele partidului ar trebui preluate de altcineva se numără și liberalii buzoieni, care au decis, cu unanimitate de voturi în Biroul Politic Județean, să susțină convocarea unui congres extraordinar.

”Am încheiat o perioadă în care vocea membrilor a fost din ce în ce mai hotărâtă: PNL nu se îndreaptă în direcția corectă. Avem nevoie de lideri care să își cunoască liderii locali, aleșii locali și care să și răspundă la telefon atunci când localul caută ajutor la centru. Atitudinea distantă a liderilor față de membri nu a fost niciodată parte din valorile noastre. PNL este un partid construit prin puterea fiecărui membru și acest lucru a menținut partidul în fruntea clasei politice românești de-a lungul istoriei sale.

Prin urmare, Biroul Politic Județean al PNL Buzău a decis, astăzi, în unanimitate, transmiterea solicitării către Biroul Politic Național de a convoca congresul pentru numirea unui nou președinte al Partidului Național Liberal”, a transmis preșdintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

Liberalii îi reproșează lui Cîțu tensionarea relației cu partenerii de guvernare de la PSD, precum și pierderea încrederii electoratului.

O ședință a Biroului Permanent Național al partidului ar urma să aibă loc azi, iar în cadrul acesteia s-ar putea stabili data la care să aibă loc congresul național, cel mai probabil luna aceasta.

Favorit să preia conducerea PNL ar fi premierul Nicolae Ciucă.