Actualitate Agricultura acum

Pățania unui buzoian din Tisău. Cum l-au prins polițiștii

sursa foto: Digi 24

Un buzoian din Tisău s-a ales cu dosar penal după ce polițiștii l-au prins în timp ce tăia arbori din pădure fără să dețină documente legale. Cu alte cuvinte, bărbatul în vârstă de 66 de ani a fost prins la furat, iar cercetările oamenilor legii au arătat că nu era la prima faptă și că în acțiunile ilicite era ajutat și de fiul său.

Faptele celor doi au ieșit la iveală pe 4 iulie, când bărbatul de 66 de ani a fost depistat în flagrant delict de către poliţişti şi reprezentanţii ocolului silvic, în timp ce tăia ilegal şi sustrăgea mai mulţi arbori dintr-o pădure din zona Tisău.

”Poliţiştii au procedat la confiscarea materialului lemnos, a autoutilitarei şi i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori”, informează IPJ Buzău.

Două zile mai târziu, polițiștii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Berca au pus în aplicare 2 mandate de precheziţie domiciliară în Tisău la imbolilele utilizate de bănuiţi, respectiv bărbatul de 66 de ani și fiul său, un buzoian în vârstă de 33 de ani.

”În urma percheziţiilor poliţiştii au depistat la domiciliul bănuitului de 33 de ani, cantitatea de aproximativ 16 mc, şi două fierăstraie.Întrucât persoana nu deţinea documente de provenienţă pentru materialul lemnos esenţe tari(fag, gorun şi jugastru), poliţiştii au confiscat lemnul şi l-au predat  reprezentanţilor ocolului silvic. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi cele două fierăstraie”, informează IPJ Buzău.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi.