Actualitate

Pățania unui șofer de TIR! Ce a găsit în autocamionul pe care îl conducea. Bărbatul a alertat imediat Poliția (VIDEO)

Noapte cu peripeții pentru un șofer de TIR din Belarus care în timpul nopții trecute a tranzitat județul Buzău. În timp ce se afla în orașul Râmnicu Sărat, șoferul a auzit zgomote ciudate care veneau din remorca autocamionului. Speriat, bărbatul a alertat Poliția care a făcut verificările. Surpriza a fost una de proporții când s-a descoperit că în remorca autocamionului erau trei persoane despre care șoferul nu știa nimic.

Polițiștii au descoperit că cei trei bărbați nu aveau asupra lor niciun document, însă în urma cercetărilor s-a aflat că sunt cetățeni din Bangladesh și au trecut fraudulos frontiera sperând sa ajungă într-o țară din vestul Europei.

Cei 3 migranți, cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani au fost duși la spitalul municipal din Râmnicu Sărat pentru testarea COVID, unde se află și în prezent.

”Astăzi, 13 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat au fost sesizați de către un bărbat  în vârstă de 48 de ani, din Belarus, care conducea un camion de mare tonaj, cu privire la faptul că din semiremorcă se aud zgomote. În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au identificat pe DN2E85, la intrare în municipiului Râmnicu Sărat, în semiremorca camionului, trei bărbați din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 26  și 30 de ani și care nu aveau asupra lor documente de identitate”, se arată în comunicatul emis de IPJ Buzău.

agent Cosmin Stanciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău

După aflarea rezultatelor testelor care vor arăta dacă sunt sau nu infectați cu SARS-CoV-2, cei trei vor fi duși într-un centru al Biroului de Emigrări din București.

Din primele cercetări s-a stabilit că șoferul din Belarus, un bărbat de 48 de ani venea din Turcia.

Polițiștii au deschis acum dosar de cercetare penala pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, dar și pentru trafic de migranți.