Actualitate

Pățania unui șofer din Giurgiu pe un drum din Buzău! Fapta a fost taxată de Poliție

Graba strică treaba! A simțit-o chiar cu prețul propriului permis un șofer prins de polițiști că a apăsat prea mult pedala de accelerație. Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, din Giurgiu, avea o viteză mult prea mare, chiar de aproape două ori mai mare, decât limita maximă admisă pe drumul din Buzău. Șoferul a fost depistat de aparatul radar pe Șoseaua Nordului.

”Unul dintre protagoniştii rămaşi fără permis este un giurgiuvean, în vârstă de 61 de ani, depistat în timp ce rula cu autoturismul pe Şoseaua Nordului, în afara municipiului Buzău, cu viteza de 138 km/h, pe un tronson de drum limitat la 70 km/h”, se arată în comunicatul emis de IJP Buzău.

De curând, pe Șoseaua Nordului, tocmai din cauza multiplelor accidente provocate de viteza foarte mare, polițiștii au luat decizia ca în zona din apropierea Pasarelei Nehoiu, pe o porțiune de circa 1 km, viteza maximă admisă scade cu 20 km/h. Concret, limita de viteză maximă admisă scade de la 70Km/h la 50 km/h.

De altfel, viteza și alcoolul la volan sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor. Din păcate, și în ultimele 24 de ore, polițiștii au depistat în trafic șoferi care încălcau aceste reguli care nerespectate pot avea urmări extrem de grave.

”Alţi 8 şoferi au rămas pietoni pentru următoarea perioadă, întrucât au fost prea grăbiţi în trafic şi au încălcat limitele legale de viteză, nu au acordat prioritate de trecere celor care aveau acest drept, s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare, s-au urcat la volan după ce au consumat alcool sau au ignorat  semnificiaţia culorii roşii a semaforului electric. De asemenea, poliţiştii rutieri au întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice unui şofer în vârstă de 42 de ani, din Vrancea, depistat la volanul unui autoturism în municipiul Râmnicu Sărat. În urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o valoare de 0,55 mg/l, alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condusă la o unitate medicală  pentru prevelarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, se arată în comunicatul IPJ Buzău.