Actualitate

Un nou pas important în vederea construirii Autostrăzii A7. Aproape 2400 de imobile vor fi expropriate

Undă verde pentru primele exproprieri la Buzău în vederea construirii Autostrăzii A7, tronsonul Ploiești-Buzău. Guvernul a aprobat, în ședința de joi, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor din zonele prin care urmează să treacă Autostrada A7. Este vorba de o suprafață de peste 5 milioane de metri pătrați pe care se află aproximativ 2400 de imobile proprietate privată, răspândite în 7 localități din județul Buzău. Valoarea despăgubirilor se va ridica la 43,23 milioane de lei.

„Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții „Autostrada Ploiești – Buzău ” este necesară dobândirea prin expropriere a unei suprafețe totale de 5.286.269 mp, aferentă unui număr de 2.389 de imobile proprietate privată, aflate pe raza localităților Săhăteni, Ulmeni, Movila Banului, Pietroasele, Stâlpu, Buzău, Țintești, din județul Buzău” se arată în proiectul adoptat de Guvern.

În paralel, este în plină desfășurare etapa de evaluare a ofertelor depuse de constructori la licitația pentru realizarea tronsonului Ploiești-Buzău, din A7. Conform economica.net, la jumătatea lunii septembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a primit în total 39 de oferte pentru cele trei loturi ale tronsonului Ploiești – Buzău. Cele mai multe, respectiv 27, provin de la companii din Turcia, dar și firme mari din România s-au arătat interesate de acest contract.

Primul tronson din A7, Ploiești-Buzău, este împărțit în 3 loturi. Primul, de 21 de km, unește Dumbrava de Mizil. Aici vor fi construite și 15 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și un centru de întreținere și monitorizare. Pe al doilea tronson, ce unește orașul Mizil de Pietroasele, de 28 de km, vor fi construite 20 de poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și 2 spații de servicii. Pe cel de al treilea tronson, ce va uni Pietroasele de Buzău, pe o distanță de 14 km, vor fi construite 7 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și 2 spații de servicii.