Actualitate

PATRU COPII, PĂRINȚII ȘI BUNICA TRĂIESC ÎNTR-O SINGURĂ CĂMĂRUȚĂ! Cum i-a ajutat Crucea Roșie. Ce nevoi mai au

Ce înseamnă lipsurile în viață o știe cel mai bine o familie din Săgeata. Cei patru copii, tatăl grav bolnav, mama și bunica trăiesc într-o cămăruță de câțiva metri pătrați. Se gospodăresc singuri și nu cer nimic, dar nevoile vorbesc singure. În ajutorul lor a ajuns zilele acestea reprezentanții Crucii Roșii care le-a adus alimente și o sumă de bani, dar lipsurile sunt foarte mari.

În ciuda greutăților, cei șase au rămas împreună și se ajută reciproc așa cum pot. În timp ce mama, singura care poate munci și întreține pe toți ceilalți, are grijă să aibă ce pune pe masă, băiatul cel mare vrea să învețe pentru ca într-o zi să poată ajuta mai mult. Chiar și greutățile sunt prea mari.

”De data aceasta, ne-am desfășurat activitatea în localitatea Săgeata întâmpinând un caz social extrem de dificil. Este vorba despre o familie greu încercată, unde o mamă duce pe umeri greutățile cu o nemăsurată voință și responsabilitate, care ar dezarma orice om fericit de soartă. Are dânsa de îngrijit patru copii frumoși, dar triști, o mamă in vârstă și un soț foarte bolnav. Așa îi este Crucea de grea…”, spun cei care au ajuns să-i cunoască.

Echipa Crucii Roșii care a stat de vorbă cu cei patru au aflat că băiatul cel mare este un elev silitor și își dorește să-și depășească condiția, iar pentru asta ar avea nevoie de puțin ajutor.

”În urma dialogului purtat cu familia am aflat că fiul cel mare învață la Liceul Teoretic Alexandru Marghiloman din orașul Buzău, unde are rezultate foarte bune la învățătură. Pentru a putea performa, indicat este ca acest copil să își găsească un locușor mai separat in căsuța lor modestă. Momentan, ei locuiesc împreună într-o singură cămăruță alături de tatăl lor care suferă de o boală cruntă. Ar mai fi o odăiță unde ar putea să stea măcar doi din membri familiei, dar este nevoie de o sobă pentru încălzirea spațiului ca să poată fi locuit. Nu există cuvinte pentru a putea descrie sentimentele trăite la văzul acestui fel de necazuri!”, spus reprezentanții Crucii Roșii.

La această vizită, echipa Crucea Roșie le-a dus, cu ajutorul oamenilor cu suflet mare care au donat din puținul lor, alimente, o sumă de bani, hăinuțe și cărți.

”Au fost fericiți să vadă cum sunt ajutați de oameni cu suflet bun și au mulțumit pentru tot. Crucea Roșie Buzău le-a trecut pragul cu peste 25Kg de alimente, produse de igienă personală și curățenie, dulciuri și haine noi și groase, numai bune pentru vremea care urmează. Din partea familiei va transmitem toată aprecierea și dorim să vă aducem la cunoștință reacția mamei care duce tot greul acolo, din momentul in care i s-a înmânat plicul cu suma de bani strânsă. Întâi a rămas fără grai, i-au dat lacrimile, și-a făcut cruce și cu o voce strânsă de emoție și oboseală atât a reușit să spună: mulțumesc lui Dumnezeu ca acum am bănuți sa cumpăr lemne să se încălzească copilașii mei cuminți și necăjiți”.